Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 04 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului face iar declarații. Rugăciunile fumătorilor nu sunt luate în considerare

ro

04 Aug, 2024 16:11 179 Marime text
Sursa foto: Ziua de Constanța



 
  • ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă rugăciunile fumătorilor sunt luate în considerare și a dat un răspuns categoric: NU!

Teodosie spune că cei care comit astfel de păcate nu prea au trecere în fața lui Dumnezeu, potrivit știripesurse.ro„ Se ia în considerare rugăciunea dacă fumăm?”, a fost întrebat ÎPS Teodosie la postul de radio la care participă, regulat, la o emisiune cu tema „Dialog duhovnicesc”.„Nu prea se ia.
Sfinţii Părinţi sunt categorici: fumatul este păcat împotriva firii. Acestea-s cele mai mari păcate, cele împotriva firii. De aceea, lăsaţi-vă de fumat!”, a răspuns Teodosie.

Teodosie a dat indicații și privind frecvența relațiilor intime între soți

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, afirmă că soţii nu trebuie ”să se bucure de plăcerile trupeşti” mai mult de două ori pe săptămână, iar în zilele de sărbătoare şi în perioadele de post, deloc. Înalta faţă bisericească spune că aşa prevăd canoanele.

„Chiar au fost familii care trăiau în abstinenţă şi doar pentru a se naşte copii se întâlneau foarte rar”, a adăugat el.

„Călugării se leapădă de orice plăcere pentru a-l câştiga pe Dumnezeu. În lume, plăcerea este îngăduită între soţi. Totuşi, şi soţii trebuie să se lepede de plăceri pentru a-l câştiga pe Dumnezeu?”, a fost întrebat arhiepiscopul Tomisului.
 
 
 
 
 
Citește și
 Două noi biserici vor fi construite în județul Constanța! Duminică, 4 august se pune piatra de temelie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii