Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 05 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie continuă rugăciunile pentru încetarea secetei în județul Constanța

ro

05 Aug, 2024 12:14 218 Marime text
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul TomisuluiProgramul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 5 – 8 august

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, astăzi, 5 august, de la ora 19.00, va oficia slujba Tunderii în monahism la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Marți, 6 august, Biserica Ortodoxă prăznuiește Schimbarea la Față a Domnului și este dezlegare la pește
- de la ora 7.15, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Gheorghe” din localitatea Dobromir. De asemenea, va sfinți altarul de vară „Schimbarea la Față” și va citi rugăciunile pentru încetarea secetei. 

La acest locaș de cult, azi, 5 august, ora 18.00, va fi adusă spre cinstire, de la mănăstirea Celic-Dere, icoana făcătoare de minuni a Mântuitorului Iisus Hristos „care se curăță singură”. Icoana va rămâne în biserică până marți, 6 august;
- de la ora 17.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Mina” din Parcul Tăbăcărie, Constanța. Biserica are hramul de vară Schimbarea la Față a Domnului.

Miercuri, 7 august, 
- de la ora 8.00, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, județul Suceava;
- de la ora 23.00, va oficia săvârși Sfânta Liturghie și va oficia slujba Tunderii în monahism la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Joi, 8 august,
- de la ora 11.30, va citi rugăciunile pentru încetarea secetei în localitatea Amzacea;
- de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com;
- de la ora 21.30, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Citește și: 

ÎPS Teodosie! - „Să nu facă soţii din plăcere un scop al vieţii. Canoanele îngăduie o întâlnire intimă între soţi de două ori pe săptămână“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii