Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, despre bolile psihice ale copiilor - „Au legătură strânsă cu păcatele părinților” (VIDEO)

ro

18 Aug, 2024 19:40 267 Marime text

 
  • Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, afirmă că bolile psihice sunt „slăbiciuni” şi susţine că acestea pot fi declanşate de „unele momente” din viaţă, precum panica sau o sperietură. 

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, afirmă că bolile psihice sunt „slăbiciuni” şi susţine că acestea pot fi declanşate de „unele momente” din viaţă, precum panica sau o sperietură. El consideră că, în cazul copiilor bolnavi psihic, afecţiunile celor mici au legătură cu păcatele părinţilor, potrivit Știri pe Surse.

„Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.


El a susţinut că numeroşi bolnavi care s-au rugat cu „hotărâre, jertfă şi dragoste” au primit, prin rugăciune, ajutor mai important decât cel dat de medicamentele pentru aceste afecţiuni.

„Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat Teodosie.


Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute în contextul în care acesta a fost întrebat, la postul de radio unde participă săptămânal la o emisiune, ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice. Teodosie nu a precizat însă, la modul concret, care sunt rugăciunile care trebuie spuse de către sau pentru cei bolnavi psihic.



Citește și:
Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 17-20 august 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii