Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoria riscă să se repete După un an de la tragedia de la Crevedia, nu s-a schimbat mai nimic

ro

25 Aug, 2024 19:36 167 Marime text
Sursa foto: ISU Dâmbovița







După un an de la tragedia de la Crevedia statul român nu a învățat nimic. De la momentul exploziei și până acum, pompierii au dat aproape 10.000 de amenzi patronilor de la stațiile GPL din toată țara, conform unor date centralizate citate de digi24.ro. Neregulile găsite la controale sunt halucinante: oameni care fumează lângă cisternele cu gaz sau alții care își încarcă butelii de aragaz cu GPL.

6 morți, peste 50 de răniți, oameni rămași pe drumuri și o țară întreagă șocată. Asta a lăsat în urmă explozia de la Crevedia în urmă cu un an. Acum, șefii și angajații stațiilor se comportă de parcă nimic nu s-a schimbat. Pompierii spun că au întâlnit situații greu de imaginat.

„În ultimul an, inspectoaretele au efectuat peste 3.700 de controale la operatori care comercializează GPL. Încălcarea normelor de apărare la incendiu a fost sancționată cu amenzi de aproape 19 milioane de lei”, a declarat Adrian Marin, purtătotul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.


Reamintim că, în urmă cu un an, o explozie urmată de incendiu a avut loc la o stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița. Șase persoane au decedat în urma tragediei.



 Citește și
Final de anchetă în cazul tragediei de la Crevedia! Administratorii stației GPL, deferiți justiției
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii