Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 26 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoria zilei de 07 martie Ziua puterii plantelor. Ziua perfectă pentru a ne îndrepta spre o dietă mai bogată în plante

ro

07 Mar, 2022 10:06 1277 Marime text
Plantă, Sursa foto: Pexels  Marcată anual pe 7 martie, Ziua Puterii Plantelor are scopul de a crește conștientizarea despre beneficiile unei hrăniri sustenabile.

Ce alte evenimente au marcat ziua de 07 martie 

321: Împăratul Constantin dă un decret prin care se impune ca „Toți judecătorii, orășenii și muncitorii trebuie să se odihnească în venerabila zi a soarelui” - deci Duminica devine pentru prima oară zi liberă.

1395: Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg au încheiat la Brașov un tratat de cooperare militară antiotomană.

1441: Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. El deținea această funcție pe lângă cea de comite al Timișoarei și de ban al Severinului (1441-1456).

1471: Radu cel Frumos, fratele lui Vlad Țepeș, a atacat Moldova, dar Ștefan cel Mare l-a învins la Soci, lângă Bacău. Domnul muntean, supus turcilor, a izbutit să scape fugind.

1842: Frederic Francisc al II-lea devine Mare Duce de Mecklenburg și va conduce Marele Ducat timp de 41 de ani.

1876: Alexander Graham Bell primește brevetul pentru o invenție pe care el o numește telefon.


1912: Succesul expediției lui Roald Amundsen la Polul Sud (14 decembrie 1911) este anunțat public, când nava Fram a ajuns la Hobart, în Australia.

1914: Prințul William de Wied ajunge în Albania pentru a-și începe domnia.

1936: Germania Nazistă a reocupat Renania demilitarizată, încălcând astfel tratatul de la Versailles și înțelegerile de la Locarno.

1939: În România începe guvernarea Armand Călinescu (7 martie-21 septembrie 1939).


1960: Primii 20 de cosmonauți sovietici au fost selectați pentru pregătirea zborului spațial.

1968: TVR a scos revista oficială a primei ediții a Festivalulio „Cerbul de Aur”, în cinci limbi.

1973: Astronomul ceh Luboš Kohoutek descoperă cometa C/1973 E1, stârnind entuziasm la nivel mondial.

2001: Ariel Șaron devine prim-ministru al Statului Israel.

2009: NASA a lansat sonda (misiunea) spațială Kepler (numită așa după astronomul german Johannes Kepler), care are scopul de a descoperi noi exoplanete asemănătoare Pământului care orbitează alte stele, cu ajutorul unui telescop și al unui fotometru speciale.

Ziua lucrurilor amuzante despre nume

Este o zi care ne încurajează să aflăm mai multe despre semnificaţiile şi influenţele istorice care stau la baza numelor noastre, ale prietenilor sau membrilor familiilor şi despre cum s-au schimbat tendinţele în materie de nume de-a lungul generaţiilor. Nu există nicio îndoială că modul în care au evoluat numele este un subiect incredibil de interesant. Generaţii diferite vor avea adesea nume diferite, unele mai populare decât altele, iar multe dintre ele create în funcţie de tendinţele vremii.

Ce înseamnă numele nostru? Are rădăcini religioase? Cât de vechi este? Din ce ţară sau cultură provine? Toate acestea sunt întrebări pe care ar trebui să ni le punem astăzi - şi, bineînţeles, cu puţină cercetare, ar trebui să aflăm şi răspunsurile! Numele noastre pot fi inspirate de o vedetă de film celebră sau de un personaj dintr-o carte de care părinţii erau pasionaţi.




Ziua puterii plantelor

În zilele noastre se vorbeşte mult despre vegetarianism şi veganism şi, deşi există multe lucruri bune în aceste mişcări, poate fi dificil să eliminăm complet anumite grupe de alimente din dietă. Însă această zi este ocazia perfectă de a include mai multe frunze în mesele noastre şi de a ne îndrepta spre o dietă mai bogată în plante, lucru pe care mulţi îl fac deja din trei motive principale: sănătate, etică şi mediu.



Sursa foto: Pexels 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii