Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 10 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Constanța „Marți – 13” nu este mereu cu ghinion! Ziua Informării Preventive (VIDEO)

ro

10 Aug, 2024 18:56 241 Marime text
Sursa foto: Facebook/ ISU Constanta






 
  • În fiecare zi de Marți 13, la nivel național se organizează și desfășoară Ziua Informării Preventive, sub sloganul „Preveniți Ghinionul", având ca logo pisica neagră. 
  • Scopul acestei zile este de a conștientiza cetățenii cu privire la pericolele la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice diferitelor situații de urgență

Ziua Informării Preventive este organizată anual, de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi, fiind o inițiativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) care, începând cu anul 2011, s-a raliat evenimentului derulat la nivel european, identificând astfel încă o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv către populaţie, arată salvatorii de la ISU Constanța într-un anunț pe Facebook.
 

„Ziua de Marţi-13 este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că "ghinionul", de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne!”, spun reprezentanții pompierilor din cadrul ISU.

 
Ca în fiecare an, pompierii reamintesc că activitățile informative urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice unor tipuri de risc care se manifestă cu preponderență în locuințele și gospodăriile populației.
 
 
 Sursă video: Facebook/ ISU Constanța
 


Citește și
 „Preveniți Ghinionul", marți 13. Recomandările Primăriei Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii