Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 21 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Constanța Pompier aflat în timpul liber sare în ajutorul unui bătrân rănit pe trotuar

ro

21 Oct, 2024 12:22 206 Marime text
Alexandru Preda, Sursa foto: ISU Constanța

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” ni-l prezintă astăzi, 21 octombrie 2024, pe colegul lor, locotenent Alexandru Preda.

Ieri dimineață, Alexandru, un pompier devotat, se îndrepta spre casă după o tură lungă și obositoare. Oboseala îi apăsa pleoapele, dar in timp ce mergea pe bulevard, ceva i-a atras atenția: un bătrân a căzut pe trotuar și s-a lovit la cap.  

Fără să stea pe gânduri, colegul nostru a oprit mașina și s-a apropiat. Bătrânul, speriat și confuz, sângera la cap după ce se împiedicase de bordură. Alexandru și-a pus imediat mănușile din trusa de prim-ajutor pe care o purta mereu cu el, i-a curățat rana și a pansat-o cu grijă, oprind sângerarea. Bătrânul îi mulțumea din priviri, dar nu putea articula prea multe cuvinte din cauza durerii, a scris Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” .


Cu voce calmă și încurajatoare, acesta  i-a spus bătrânului că totul va fi bine. A sunat la 112 și a explicat situația, cerând o ambulanță pentru a se asigura că bătrânul primește îngrijiri suplimentare. În acele momente, nu era doar un pompier, ci un adevărat salvator, ghidat de empatie și dorința de a ajuta.

Deși nu era în misiune oficială, instinctul său de a proteja și de a interveni i-a arătat adevărata esență a meseriei sale – aceea de a fi acolo pentru ceilalți, în orice situație.

Felicitări, Alexandru! Suntem fericiți să te avem printre noi!, a încheiat sursa citată.


Citește și:
ISU ConstanțaPompierii, eroii dintre noi!





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii