Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea Sute de misiuni executate de pompierii militari constănțeni în perioada 29 iunie-1 iulie

ro

02 Jul, 2024 10:20 219 Marime text
foto cu rol ilustrativ În perioada 29 iunie-1 iulie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 338 misiuni, cele mai multe dintre ele –196, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 47 incendii. O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, aceasta fiind ulterior transportată la spital, transmit reprezentanții ISU Dobrogea. 
           
În perioada menționată, pompierii militari au intervenit și în cazul a 11 accidente rutiere soldate cu 29 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță, 10 dintre ele fiind ulterior transportate la spital. Din păcate, o victimă a fost declarată decedată la fața locului.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în  alte 84 situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD, ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Pe linia prevenirii situațiilor de urgență, în perioada 29-30 iunie, personalul Inspecției de Prevenire a executat 13 controale din domeniul de activitate –unități de alimentație publică, în urma cărora au fost constatate 35 de sancțiuni și au fost aplicate 16  amenzi în cuantum de 27.500 lei, a mai punctat sursa citată. 

 


Citește și:

Accident mortal între Ovidiu și Nazarcea! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii