Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 05 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice 2024 Sportivii români medaliaţi la canotaj au fost omagiaţi la Casa României din Paris

ro

04 Aug, 2024 21:50 225 Marime text
 Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român; foto - Cristian Nistor)






 
  • Sportivii români medaliaţi în probele de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Paris au fost omagiaţi, duminică, în cadrul unui eveniment organizat la Casa României din capitala Franţei.

Canotajul românesc a obţinut cinci medalii la JO 2024, două de aur şi trei de argint, potrivit Agerpres.

Simona Radiş, medaliată cu aur la 8+1 şi cu argint la dublu vâsle feminin, a afirmat că în opinia ei viitorul canotajului este unul strălucitor.

"Noi am câştigat argintul (la dublu vâsle), dar noi considerăm că este aur, pentru că munca depusă aici nici nu se compară cu ce a fost până acum. Este foarte preţioasă pentru noi, dar după această medalie a mai venit şi un aur. Sunt două medalii foarte importante, medalii care arată că viitorul este unul strălucitor", a afirmat Radiş.

Canotoarea Ancuţa Bodnar s-a arătat bucuroasă că a încheiat un an foarte greu cu două medalii la gât: "Am avut un an foarte greu şi mă bucur enorm că l-am încheiat atât de frumos. Pentru mine această ediţie este foarte specială şi nu pot să fiu decât recunoscătoare pentru tot".

Campionul olimpic Marian Florian Enache a spus că medalia de aur câştigată reprezintă pentru el însuşi spiritul olimpic.

"Acest rezultat pentru noi nu înseamnă nimic altceva decât spiritul olimpic şi munca pe care noi am depus-o pentru a ajunge pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi să ne îndeplinim obiectivele", a declarat Enache.

Colegul său din barca de dublu vâsle masculin, Andrei Cornea, a afirmat, că se bucură pentru aurul câştigat pentru prima oară de România la această probă: "Vă mulţumim că sunteţi alături de noi, vrem să vă spunem că acest echipaj care nu este neapărat construit de foarte mult timp şi care poate v-a dat emoţii are o poveste destul de frumoasă în urma semifinalei. Suntem bucuroşi că am reuşit să vă facem fericiţi şi că am reuşit să aducem aurul olimpic acasă pentru prima dată în această probă".

Roxana Anghel, de la dublu rame feminin, medaliată cu argint, a spus că trăieşte un vis la JO 2024: "Pentru noi este încă un vis că am reuşit să aducem această medalie. Am plecat încrezătoare şi am terminat foarte fericită la final".

"Vreau să mulţumesc tuturor colegilor mei, pentru felul în care am luptat fiecare dintre noi la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Chiar şi celor care nu au urcat pe podium, pentru că şi ei au prins nişte curse foarte bune. Vă mulţumim foarte mult pentru susţinere", a afirmat colega sa Ioana Vrînceanu.

Portdrapel al României alături de soţul său Marius, Ionela Cozmiuc a afirmat că prin medalia de argint de la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, are un palmares complet.

"Suntem foarte fericite că am reuşit să urcăm pe podiumul olimpic la ultima ediţie în care această probă mai este în cadrul Jocurilor Olimpice. Suntem foarte mândre de acest lucru, a fost o muncă de un an de zile în spate. Acum putem spune că avem un palmare complet şi dacă vom decide să ne retragem din canotaj, o facem cu inima împăcată", a afirmat Cozmiuc.

Gianina van Groningen s-a arătat bucuroasă că a reuşit să obţină o medalie după o scurtă perioadă în care se retrăsese din competiţie.

"Pauza de eliberare mi-a prins foarte bine, pentru că m-am întors cu gânduri foarte mari, pe care mi le-am îndeplinit la Paris. Sunt foarte mândră de echipa pe care am reuşit să o fac cu Ionela, sunt recunoscătoare pentru că ea fără mine nu putea lua această medalie, eu fără ea nu puteam obţine această medalie. Sunt mândră că fac parte din echipa aceasta, mândră şi recunoscătoare că într-un număr atât de mare obţinem medalii pentru România şi sunt sigură că vor fi mult mai mulţi la Los Angeles care vor lupta pentru medalii", a afirmat ea.

Cârmaciul de la 8+1 feminin, Victoria Petreanu, a promis că acest echipaj al României va avea multe de spus în viitorul apropiat: "Da, Victoria aduce victorie! Vă mulţumesc fetelor că aţi avut încredere în mine şi sper să rămâneţi alături de noi, pentru că avem lucruri minunate de făcut".

"Într-adevăr, noi suntem cele patru care nu am reuşit în barca mica, ne-am simţit cu musca pe căciulă, dar am fost foarte motivate pentru această probă. Nu a fost nicio presiune pe noi. Nu se aştepta nimeni. Mă bucur că am făcut parte din această generaţie care a rescris istoria", a afirmat Adriana Adam, din barca de 8+1, dar şi din cea de patru rame.

Colega ei Amalia Bereş s-a arătat încântată că a contribuit la medalia de aur câştigată din nou de România după o pauză de 20 de ani: "Sunt bucuroasă că am adus aurul olimpic acasă după 20 de ani în proba de 8+1".

Maria Lehaci a ţinut să mulţumească şi fostelor colege care au făcut parte din barca de 8+1, medaliată cu aur la Paris.

"Barca de 8+1 este un proiect foarte complex lucrurile s-au tot schimbat, barca de 8+1 a avut o componenţă cu mult mai mulţi oameni. Cred că cele nouă care suntem aici, suntem de fapt mult mai multe, pentru că parcursul a fost mult mai complicat", a spus Lehaci.

Magda Rusu a afirmat că barca din care face parte este inima şi sufletul canotajului românesc.

"Barca aceasta de 8+1 este inima şi sufletul canotajului românesc şi ne bucurăm foarte mult că am reuşit să împlinim această nouă istorie", a declarat Rusu.

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.

România are un bilanţ de şapte medalii la Jocurile de la Paris, trei de aur, trei de argint şi una de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.
 
 
 
 
Citește și
 UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024Locul cinci pentru România în finala masculină de 8+1
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii