Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeteanul paseaza gripatii la Boli Infectioase

ro

05 Nov, 2009 02:59 1408 Marime text
Această măsură a fost luată pentru a se evita transmiterea virusului A/H1N1 la bolnavi şi cadre medicale.

Până nu demult, ca să poţi fi consultat şi apoi tratat şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, aveai nevoie, de regulă, de o trimitere de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) sau de la medicul de familie. Pierdere de timp şi, de ce nu, de bani, şi un mai mare disconfort pentru bolnavi. Situaţia însă se va schimba „datorită" virusului A/H1N1, care a început să facă din ce în ce mai multe victime în ţară.

Astfel, Spitalul de Boli Infecţioase este obligat să primească, fără nicio trimitere, toate persoanele care prezintă temperatură mare sau alte simptome specifice unei gripe obişnuite.

Această măsură a fost luată pentru ca Judeţeanul să fie protejat de un eventual focar. Managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână, a precizat că există în această unitate spitalicească secţii unice în zonă, foarte importante, iar pentru buna lor funcţionare, trebuie ca personalul medical să nu se îmbolnăvească. Un exemplu este neurochirurgia, mai ales că, în curând, probabil va veni şi ninsoarea, iar numărul intervenţiilor se va mări considerabil.

În consecinţă, toţi bolnavii trebuie să se prezinte la Infecţioase, acolo unde, în caz de nevoie, vor fi izolaţi. Chiar şi ambulanţele care vor veni din judeţ cu bolnavi care au simptome ale gripei, fie şi doar temperatură, vor fi redirecţionaţi către Boli Infecţioase. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu cei care totuşi vor bate la poarta SCJU.

Dotări la Infecţioase

Pentru ca Spitalul de Boli Infecţioase să poată face faţă şi unor cazuri severe de gripă nouă, dacă acestea vor apărea şi la Constanţa, până la sfârşitul săptămânii va dispune şi de un compartiment de anestezie şi terapie intensivă (ATI). Aparatura necesară şi toate ustensilele vor fi asigurate de SCJU.

Minisecţia de ATI va conţine, cel puţin iniţial, două saloane cu câte patru paturi.

Totuşi, Spitalul de Boli Infecţioase nu este obligat să izoleze şi copiii de până la un an, deoarece nu dispun de condiţiile şi aparatura necesară unei grupe de vârstă atât de mică. Pentru aceştia, SCJU amenajează o secţie specială în interiorul unităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • claudiu 05 Nov, 2009 17:32 Medicina in Constanta e praf oriunde si - in special- la BOLI INFECTIOASE. Dnul RUGINA e un dobitoc - n-are habar de lucruri elementare si a terminat multe persoane iar acolo pe sectie sunt tot felul de imbecilisme care nu stiu lucruri fundamentale dar stiu sa dea din cur. Le doresc NOROC celor care vor avea ghinionul sa ajunga intr-un asemenea loc.