Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Bărbat arestat preventiv după ce a cauzat un accident rutier în localitatea Castelu, fără a deține permis de conducere

ro

23 Jul, 2024 17:19 168 Marime text
Foto cu rol ilustrativ

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

La data de 23.07.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia a formulat propunere privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul:

R.G., în vârstă de 33 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin. (3) C.pen. şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev. de art. 335 alin. (1) C.pen. cu aplic. art. 41 alin. (1) C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat faptul că, la data data de 22.07.2024, ora 19.38, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, R.G. a condus autoturismul pe DN22C în loc. Castelu, fiind oprit în afara părţii carosabile, în dreptul Primăriei, iar în momentul punerii în mişcare, din cauza neacordării priorităţii de trecere, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de T.D. pe DN22C dinspre Constanţa către Medgidia, în urma accidentului rezultând vătămarea corporală a numitului T.D. căruia i-a fost pusă în primejdie viaţa şi care necesită un număr de 50-55 zile de îngrijiri medicale.

„Totodată, precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă, reprezintă etape şi măsuri în cursul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de vinovăţie”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Justiție Constanța: Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, schimb de robe!
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii