Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE.Județul Constanța Containere trimise în sprijinul locuitorilor din Amzacea afectați de inundațiile din 31 august (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

04 Sep, 2024 08:19 295 Marime text
Inundațiile ce au afectat la sfârșitul lunii august 2024 județul Constanța au făcut prăpăd în mai multe zone. Printre cele mai afectate se numără localitatea Amzacea, acolo unde aproximativ 60 de case au fost afectate de viitură. 

Astfel, în urma fenomenelor meteo extreme, zeci de familii au rămas fără bunuri și fără alimente. Cele mai multe imobile sunt din chirpic și cu greu mai pot fi refăcute pentru a se putea locui decent. 

Oamenii sunt disperați și caută soluții pentru a se descurca. În ajutorul localnicilor au sărit ieri și pompierii ISU Dobrogea care s-au mobilizat exemplar și au venit încărcați cu bunuri pentru oameni. 

Aseară în localitatea Amzacea au sosit mai multe containere pregătite cu tot ce trebuie pentru ca oamenii să se poată muta în ele. 

Primarul comunei anunța de zilele trecute că a făcut solicitare la Guvern pentru a se trimite containere. 

„Am discutat despre containere dar n-am primit încă hotârârea de la guvern, dar mi s-a spus că urmează să fie dată curând. La o primă evaluare sunt vreo 60 de locuințe care  sunt afectate. Din aceste 60, aproape jumătate nu mai pot fi locuite, pentru că sunt din chirpici, iar mulți sunt pensionari. Este posibil să fie  suplimentat numărul de containere”, preciza zilele trecute primarul comunei Amzacea, Romică Stan.

UPDATE

Potrivit primarului Romică Stan au fost aduse 6 containere. De asemenea, edilul a menționat că o singură casă din cele afectate a avut asigurare, dar aceasta a expirat pe data de 24 august. 

„Au venit șase containere cu grup sanitar. Sunt prevăzute cu patru paturi, plus sistemul de încălzire, saltele și pături. Grupul sanitar este pentru bărbați și femei, are și boiler de apă caldă. În aceste containere vor fi repartizare persoanele cu copii cu mulți, cu dizabilități și care nu mai pot locui în locuințele lor. Momentan acoperim numărul persoanelor care au cerut sprijin. Facem o evaluare a fiecărei locuințe. Trimitem solicitare apoi la CJ Constanța pentru a se obține acel ajutor. Noi am făcut apel la firme de construcții, dar momentan nu am primit nimic. Niciuna dintre case nu este asigurată. A fost una singură asigurată dar asigurarea a expirat pe data de 24 august“ - a precizat primarul comunei Amzacea, Romică Stan.



 

Citește și: 

Declarațiile primarului de la Amzacea în ce privește situația în comună-aproape 60 de locuințe afectate (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii