Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Oficial de la ANR despre pescarii dispăruți în Dunăre în zona localității Sfântul Gheorghe

ro

01 Sep, 2024 11:16 175 Marime text

 
  •  În data de 31 august 2024, în jurul orei 18:15, a fost primit un apel la numărul de urgență 112 prin care s-a semnalat că două persoane au dispărut după ce s-au îmbăiat la gura de vărsare a Brațului Sf. Gheorghe în Marea Neagră.

În data de 31 august 2024, în jurul orei 18:15, a fost primit un apel la numărul de urgență 112 prin care s-a semnalat că două persoane au dispărut după ce s-au îmbăiat la gura de vărsare a Brațului Sf. Gheorghe în Marea Neagră, transmite un comunicat din partea Autorității Navale Române.

În urma apelului, a fost demarată imediat o operațiune de căutare și salvare coordonată de serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române. Căutările s-au efectuat cu unității mobile de intervenție aparținând ARSVOM, Poliției de Frontieră și un elicopter al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). De asemenea a participat la operațiune si Oficiul de Căpitănie Sf. Gheorghe, cu un RHIB din dotare.

Din cauza vizibiltății scăzute, generate de lăsarea întunericului, la ora 20:00, activitatea de căutare și salvare a fost suspendată.

În aceasta dimineață căutările au fost reluate cu o unitate mobilă aparținând ARSVOM.                    
                 
Din informațiile persoanei care a alertat autoritățile, cei doi barbați dispăruți au 59, respectiv 63 de ani. Unul purta un șort de culoare roșie, iar cel de-a doilea un șort de culoare kaki.

Este important de menționat că zona gurii de vărsare a Dunării este cunoscută pentru curenții puternici care reprezintă un pericol semnificativ.
 


Citește și:
Tulcea: Doi pescari, dispăruți în Dunăre în zona localității Sfântul Gheorghe! Navă a ARSVOM, chemată în ajutor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii