Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalista Emilia Șercan - „Adrian Cioroianu are calitatea de inculpat în dosarul deschis pentru divulgare de informații secrete”

ro

23 Oct, 2024 13:29 392 Marime text
Emilia Șercan, Sursa foto: Facebook/Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Şercan a anunțat miercuri, 23 octombrie 2024, că directorul Bibliotecii Naţionale, Adrian Cioroianu are calitatea de inculpat în dosarul deschis pentru divulgare de informaţii secrete. 

Jurnalista spune că acuzațiile i-au fost aduse la cunoștință lui Cioroianu de către procurori.

De asemenea, Emilia Şercan anunţă că a primit o nouă ameninţare cu moartea, care are legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană.

Iată postarea integrală a jurnalistei, pe pagina de Facebook
 
„Parchetul Tribunalului București i-a comunicat azi, oficial, calitatea de inculpat lui Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, în dosarul deschis pentru divulgare de informații secrete sau nedestinate publicității, după ce în februarie a divulgat pe Facebook faptul că am cerut verificarea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană.

Până astăzi, Adrian Cioroianu a avut calitatea de suspect în acest dosar. Schimbarea de încadrare juridică indică finalizarea cercetării penale și o potențială trimitere în judecată.

Nu știu cum se va finaliza acest dosar – dacă directorul instituției va fi trimis în judecată sau nu –, pentru că încrederea mea în organele de urmărire penală (polițiști sau procurori) este foarte scăzută, având în vedere experiențele avute până acum.

Tot din aceste experiențe cu organele de urmărire penală am înțeles următorul lucru:
Noi, jurnaliștii, suntem efectiv singuri în fața oricărui abuz la care suntem supuși din cauza meseriei noastre. Tulburător de singuri.

Evident că nu mă refer la „ziariștii” care seara sunt la emisiuni la tv, iar ziua încheie contracte de consultanță politică, nici la cei care sunt și ziariști, și piariști, nici la cei care încasează sume grase de la partide ca să vă dezinformeze sau să vă dezinformeze părtinitor.

Mă refer la ziariștii care încă stau cu coloana dreaptă și își fac meseria cu devotament și pasiune, în interes public.

O să spun un lucru despre care nu am vorbit public până acum, dar care are legătură cu greutatea cu care, personal, îmi fac meseria. Și este tot despre teza de doctorat plagiată a lui Mircea Geoană.

La sfârșitul lunii august, după ce Comisia de Etică a ASE a dat acel mizerabil verdict de neplagiat, am primit o nouă amenințare cu moartea, care are legătură exact cu dezvăluirile mele despre teza lui Geoană.

Dosarul a ajuns tot la Parchetul Tribunalului București, la același procuror din cazul „Cioroianu”. Și, uite așa, m-am întors de unde am plecat: la nesfârșita oboseală de a-ți face meseria fără grija că cineva va încerca cumva să te blocheze sau să te oprească.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii