Klaus Iohannis a ajuns la Mănăstirea „Peştera Sf. Apostol Andrei“ din județul Constanța (FOTO)
Klaus Iohannis a ajuns la Mănăstirea „Peştera Sf. Apostol Andrei“ din județul Constanța (FOTO)
12 Apr, 2023 20:46
ZIUA de Constanta
2175
Marime text
Președintele Klaus Iohannis a ajuns în această seară de 12 aprilie la Mănăstirea „Peştera Sf. Apostol Andrei“ din județul Constanța.
Așa cum puteți vedea în imaginile din secțiunea Galerie foto a materialului, președintele României se roagă.
Amintim că, Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita joi, 13 aprilie 2023, Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța.
Formarea competențelor pentru tranziția climatică și cooperarea internațională în materie de educație pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea Președintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat. Având în vedere atingerea neutralității climatice la nivelul Uniunii Europene până la mijlocul acestui secol, cererea de pe piața muncii pentru profesioniști în domeniul energiei verzi este în creștere. Nevoia de a găsi specialiști calificați este resimțită inclusiv de cetățenii interesați de investiții în energie regenerabilă pentru propria locuință., informează Administrația Prezidențială.
În cadrul Renewable Energy School of Skills, sunt predate cursuri pentru calificarea și recalificarea adulților, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană și energia solară fotovoltaică. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanți, iar mii de persoane din România și din străinătate urmează anual cursurile și ajung să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa.
Despre Peștera Sfântului Andrei
Sub numele de Peștera Sfântului Andrei este cunoscută o mănăstire dobrogeană, situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța. Este construită în jurul unei peșteri în care tradiția populară susține că a trăit și a creștinat Sfântul Apostol Andrei.
Peștera se găsește la mai puțin de 2 kilometri de „Cișmeaua Mihai Eminescu” și la apoximativ 4 kilometri de șoseaua Constanța - Ostrov, fiind clasată ca monument istoric cu codul CT-IV-a-A-20990.
După ce în timpul stăpânirii otomane peștera a fost uitată, prin 1943 a fost redescoperită de preotul Constantin Lembrău, împreună cu avocatul Ion Dinu, pentru ca în 1944 peșterea să fie resfințită și redată cultului, prin construirea unei turle și a unui zid de protecție.
Dar a căzut în uitare până după 1989, când s-au reînceput lucrările de dezvoltare a ansamblului monahal.
foto: Facebook/ Miron Anstasy
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii