Klaus Iohannis Legea privind declararea primei zile de duminică din iunie ca Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, promulgată. Alte decrete semnate
Klaus Iohannis: Legea privind declararea primei zile de duminică din iunie ca Ziua Naţională a SupravieţuitorilorPreşedintele României Klaus Iohannis a promulgat, joi, 13 ianuarie, legea privind declararea primei zile de duminică din luna iunie ca Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer.
Potrivit legii, în scopul marcării acestei zile se organizează, la nivel naţional şi local, manifestări ştiinţifice, educative şi cultural-artistice consacrate conştientizării şi informării cetăţenilor despre provocările şi soluţiile privind îmbunătăţirea calităţii şi creşterea duratei de viaţă a supravieţuitorilor de cancer.
Actul normativ prevede că în săptămâna premergătoare Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer, autorităţile administraţiei publice centrale şi instituţiile publice desfăşoară manifestările prevăzute de proiectul de lege.
Șeful statului a mai promulgat astăzi Legea pentru instituirea anului 2022 ca Anul Smaranda Brăescu.
„Se instituie anul 2022 ca Anul Smaranda Brăescu, pentru celebrarea împlinirii a 90 de ani de la stabilirea recordului absolut la paraşutism, la data de 19 mai 1932, de către aviatoarea Smaranda Brăescu", prevede legea iniţiată de premierul Nicolae Ciucă în calitate de senator.
Actul normativ stipulează că, începând cu 2022, pentru a marca personalitatea aviatoarei Smaranda Brăescu, se pot desfăşura anual ceremonii, în datele de 19 mai şi 2 octombrie, care pot fi organizate de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale. De asemenea, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor emisiuni culturale dedicate acestei sărbători.
Klaus Iohannis a promulgat și legea Legea privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Conducerea auto defensivă este definită prin lege ca pregătire specială a conducătorilor auto în vederea prevenirii accidentelor rutiere.
Conducătorii auto pot urma un curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere auto defensivă, potrivit actului normativ.
„Evidenţa conducătorilor de vehicule care au urmat cursuri în domeniul conducerii defensive se ţine de către Poliţia Rutieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care evaluează anual eficienţa acestor cursuri raportat la gradul de implicare al absolvenţilor în accidente de circulaţie.
Procedura de ţinere a evidenţei şi de evaluare a eficienţei se stabilesc prin ordin al Ministerului Afacerilor Interne. (...)", arată legea.
Conducătorii auto beneficiază de deducerea din impozitul pe venit a cheltuielilor efectuate pentru absolvirea unui curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere auto defensivă, în situaţia în care aceste cheltuieli au fost suportate din surse proprii, iar în situaţia în care aceste cheltuieli sunt suportate de către angajator, acesta beneficiază, prin excepţie de la prevederile Codului Fiscal, de deducerea din impozitul pe profit/venit a cheltuielilor respective.
Sursa foto: presidency.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp