Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Capu Midia, județul Constanța Exercițiul NATO Ramstein Legacy24, cu trageri de luptă reale

ro

14 Jun, 2024 18:07 887 Marime text
Sursa foto: Ambasada SUA




 
  • Exercițiul NATO Ramstein Legacy24 s-a desfășurat în perioada 3-14 iunie, în poligonul Capu Midia, județul Constanța, integrând structuri de apărare aeriană și antirachetă.

Aproximativ 1.300 de militari români și aliați (din Republica Cehă, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia și Ungaria) au participat la RALY 24. Exercițiul contribuie la creșterea interoperabilității și la exersarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor pentru operațiuni defensive, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA.
 
 În timpul acestui exercițiu, participanții au certificat pregătirea operațională a celui de-al doilea sistem Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (“PATRIOT”) prin doborârea unei ținte vii în poligonul de pregătire din Capu Midia, se arată în comunicat.

Acesta a fost al doilea exercițiu tactic de apărare aeriană cu sistemele PATRIOT ale României, primul având loc în noiembrie 2023. România a demonstrat un nivel ridicat de expertiză tehnică și competență, pentru a se apăra împotriva amenințărilor aeriene avansate. Încheierea cu succes a exercițiului Ramstein Legacy demonstrează că România are capacitățile de apărare aeriană necesare pentru a-și proteja cetățenii și teritoriul național.

„Exerciții precum Ramstein Legacy demonstrează, de asemenea, conducerea și angajamentul României față de securitatea aliată, inclusiv capacitatea de a găzdui forțe NATO și de a utiliza cele mai moderne sisteme de apărare într-o coaliție multinațională. RALY 24 este unul dintre zecile de exerciții care îmbunătățesc interoperabilitatea NATO și consolidează apărarea colectivă”, transmite sursa citată.

În plus, acest exercițiu încheiat cu succes consolidează și mai mult Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, în domeniul militar și al securității.
 

„Prin antrenament comun, armata română și aliații NATO contribuie la poziția de descurajare și apărare a Alianței, demonstrând capacitatea de a desfășura și integra forțele NATO în timp util”, a declarat însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Michael Dickerson. „Acest exercițiu cu trageri reale” a continuat el, „este încă un exemplu al capacității României de a descuraja amenințările regionale, de a apăra România și de a contribui la apărarea colectivă a NATO”.

 
 
 
 
Citește și
 Bubuitura detonării controlate de la Poligonul Midia a fost auzită și la Corbu, județul Constanța (VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii