Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanța BayWa din Germania au cumpărat primul parc fotovoltaic din România

ro

26 Jun, 2024 15:47 452 Marime text

O subsidiară locală a conglomeratului de asociații de cooperative agricole BayWa din Germania, înființat în 1923, cu venituri totale de aproape 24 miliarde euro anul trecut (din care peste o zecime obținute în sectorul energetic), peste 20.000 de angajați și activități în mai mult de 40 de țări și care deja avansează cu un proiect fotovoltaic românesc de mari dimensiuni, a preluat parcul fotovoltaic White Gate, cu o putere de aproximativ 46 MWp, situat în județul Constanța, scrie profit.ro.


La începutul anului trecut a fost anunțat că White Gate Industrial Park SRL, controlată de Florin Luchian, a obținut acordul de mediu pentru construirea unui parc energetic în comuna Poarta Albă, județul Constanța, în proximitatea unei zone industriale, o investiție evaluată la 35 milioane euro.

În luna mai 2022, Mediul a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul „Desființare construcții existente și sistematizare teren în vederea realizării obiectivului parc industrial”, propus a fi amplasat în comuna Poarta Albă, sat Poarta Albă, strada Coloniilor nr. 13, lot 2, județul Constanța.

Despre White Gate Industrial Park SRL
 
Firma a fost fondată în anul 2021, cu sediul social pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 307, din Constanța. Asociați în firmă sunt Luchian Florin Costel – 50%, Nistor Marian Ionuț – 25% și Tănase Sebastian Liviu – 25%. Administrator este Sebastian Liviu Tănase.
 
Conform confidas.ro, Florin Costel Luchian mai este în firmele Black Sea Booking SRL, Black Sea Sellfish SRL, Orion Residence SRL, unde este alături de Sorin Sotir Culețu și Gabriel Ciocan, Total Credit SRL și The Ring Place SRL.


Citește și

Acord de mediu pentru parcul energetic de la Poarta Albă. Cine investește
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii