Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Mangalia, ca în vestul sălbatic Se încasează taxă, deşi HCLM este suspendată (document)

ro

11 Jun, 2011 01:00 2383 Marime text
taxa_mangalia_-_intrare_in_mangalia.jpgÎn municipiul Mangalia, de mai bine de o lună, toate maşinile de mare tonaj sunt oprite la intrare în municipiu de câţiva poliţişti care le cer şoferilor o anume taxă pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, adoptată prin hotărârea nr. 3/2011, care vine ca o completare a hotărârii privind impozitele şi taxele locale pe 2011, adoptată de CLM în şedinţa din 25 ianuarie.

Despre hotărârile adoptate în şedinţa din 23 decembrie 2010 de către Consiliul Local Mangalia se ştie că au fost atacate în instanţă de prefectul Claudiu Palaz la finele lunii ianuarie, printre care se află şi aceasta referitoare la taxele şi impozitele locale pe 2011.

De altfel, la finele lunii trecute, prefectul Palaz transmitea o informare potrivit căreia, în urma unor sesizări primite, reamintea locuitorilor Mangaliei că hotărârea privind taxele şi impozitele locale pe anul 2011 este suspendată şi autorităţile nu pot încasa niciun ban de la persoane fizice sau juridice până când instanţa nu se va pronunţa.

Poliţiştii opresc tirurile la intrarea în municipiu

La scurt timp de la aceste sesizări, zilele trecute, mai mulţi poliţişti comunitari au fost văzuţi oprind tiruri pentru a percepe această taxă adoptată de consilierii locali în luna ianuarie. Asta, în ciuda faptului că hotărârea privind impozitele şi taxele locale, dar şi modificările aduse acesteia este suspendată şi nu poate produce efecte până la pronunţarea instanţei, cu alte cuvinte, nu se poate încasa nicio taxă sau vreun impozit până când instanţa nu se va pronunţa în vreun fel. Reprezentanţi ai Prefecturii ne-au spus că se va pune control jurisdicţional şi pe această hotărâre nr. 3 şi că vor face cercetări asupra faptului semnalat.

Pe parcursul zilei de ieri, am încercat în repetate rânduri să luăm legătura cu primarul municipiului, Claudiu Tusac, însă acesta nu a răspuns la telefon sau a respins apelul. Am luat legătura cu directorul general al primăriei, Florin Popa, pentru a afla de ce se încasează această taxă şi, mai mult, de ce de către poliţiştii comunitari. Acesta nu a ştiut ce să ne răspundă, spunând că, din cunoştinţele sale, instanţa s-ar fi pronunţat în acest dosar şi că taxele şi impozitele locale se pot încasa.

În ediţiile următoare vom reveni pe acest subiect.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii