Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Techirghiol, week-end cu petreceri

ro

03 Aug, 2010 00:00 2332 Marime text
techirghiol_primar_adrian_stan_08.jpgLocuitorii din Techirghiol au parte de lupte în nămol, partide de fotbal, expoziţii, mâncare şi muzică, toate la Zilele Oraşului.

În perioada 7 - 8 august, în Techirghiol vor avea loc Zilele Oraşului, eveniment organizat de primărie, prin edilul Adrian Stan. Prima zi a festivităţilor, sâmbătă, va fi deschisă de şedinţa festivă a Consiliului Local Techirghiol, ce va avea loc pe stadion, apoi ziua va continua cu lupte în nămol... de Techirghiol, şi o expoziţie de obiecte tradiţionale, denumită „La noi acasă“, aceasta fiind urmată de o expoziţie de preparate culinare, cu vânzare. Prima seară a sărbătorii se va încheia cu un spectacol folcloric, susţinut de ansamblurile Pescăruşul, Sureya, Veria, Cansu şi Rada, toate acestea fiind din Techirghiol. În a doua zi de sărbătoare locuitorii îşi vor începe ziua cu două concursuri pe lac, unul de înot şi celălalt intitulat „Cine prinde raţa... o câştigă!“. Distracţia se va muta apoi pe stadion, unde va avea loc un meci demonstrativ al echipei „Old Boys“. Pentru a respecta tradiţiile fiecărei minorităţi, se vor desfăşura şi lupte tătăreşti, „Kures“. Cea de-a doua seară a evenimentului va fi încheiată de un spectacol de umor şi muzică, sărbătoarea fiind încununată de un foc de artificii. Edilul oraşului, Adrian Stan, a dezvăluit câteva dintre surprizele cu care îi aşteaptă pe cei din Techirghiol. „La şedinţa festivă a Consiliului Local vom premia 100 de cetăţeni, pe cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi pe seniorii care au trecut de 85 de ani, cu câte 100 lei fiecare. Cei din Techirghiol vor putea să se bucure de spectacolul de umor făcut de Jean Paler, dar şi de melodiile Sofiei Vicoveanca, ale Danielei Gyorfi, ale celor de la Compact sau ale lui Raul“, a declarat Adrian Stan. Primarul din Techirghiol are şi câţiva invitaţi din străinătate. „Vor veni reprezentanţi din Turcia, de la Tekirdag, oraş înfrăţit cu noi de 10 ani. Noi mergem la ei în fiecare an, când organizează festivalul cireşelor, iar ei vin la noi cu ocazia Zilelor Oraşului. Vor veni şi din Italia, de la Acqui Terme, cei cu care suntem parteneri într-un proiect cultural european, dar şi câteva persoane din Olanda şi Franţa. Cheltuielile totale ale acestui eveniment se vor ridica la 50.000 lei“, a mai spus Adrian Stan. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andra 09 Aug, 2010 16:42 am fost la concert cei de la compact sunt super tari toata lumea dansa si canta a fost super mai ales focul de artificii de la 00:00 noaptea A fost super am cantat si am dansat toata noaptea!!!! WUUUUUUUUUUUUUU!