Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:16 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laboratorul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean Constanța va fi dotat cu tehnologii moderne, achiziționate din fonduri europene

ro

10 Jan, 2025 11:28 243 Marime text

 
  • Totodată, infrastructura achiziționată în cadrul acestui proiect va deservi toate secțiile chirurgicale ale spitalului, asigurând rezultate anatomo-patologice și genetice esențiale în alegerea tratamentului personalizat pentru fiecare pacient în parte.
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului „Imbunatatirea performantelor de diagnostic prin dotarea Laboratorului de Anatomie Patologică si Genetică Medicală din cadrul Serviciului Clinic de Anatomie Patologică (GePaRD)” - cod SMIS  327722, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Sănătate, transmite un comunicat din partea Spitalului.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătațirea capacităților diagnostice și terapeutice în diagnosticul cancerului, prin investitii în infrastructura Laboratorului de Anatomie Patologică și Genetică Medicală din cadrul Serviciului Clinic de Anatomie Patologică al SCJU „Sfântul Apostol Andrei” Constanta, cu scopul de a asigura tratamentul personalizat, pentru fiecare pacient în parte, în functie de profilul tumoral identificat.
 
Proiectul răspunde obiectivului specific RS04.5 – „Asigurarea accesului egal la asistenţa medicală şi asigurarea rezilienţei sistemelor de sănătate, inclusiv în ceea ce priveşte asistenta medicală primară, precum şi promovarea tranziţiei de la îngrijirea instituţionalizată către îngrijirea în familie sau în comunitate (FEDR)”. 
 
Totodată, infrastructura achiziționată în cadrul acestui proiect va deservi toate secțiile chirurgicale ale spitalului, asigurând rezultate anatomo-patologice și genetice esențiale în alegerea tratamentului personalizat pentru fiecare pacient în parte.
 
Tehnologiile de ultimă generație nu doar că vor facilita diagnosticarea precoce a cancerului și identificarea precisă a profilului tumoral, sprijinind intervențiile terapeutice rapide și eficiente, ci vor contribui și la automatizarea și optimizarea fluxului de lucru medical, reducând erorile și îmbunătățind coordonarea și accesul la informații medicale esențiale.
         
Contractul a fost semnat în Decembrie 2024, perioada de implementare fiind de 12 luni. Valoarea totală a proiectului este de 9.713.507,82 lei din care, valoare nerambursabilă prin Programul Sănătate 9.519.237,66 lei și 194.270,16 lei contribuția proprie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, a încheiat sursa citată. 




Citește și:
Sindicaliștii Sanitas Constanța sunt în șoc după tragica moarte a tinerei asistente
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii