Lansarea cărții „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide”, găzduită de Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța
Lansarea cărții „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide”, găzduită de Biblioteca JudețeanăPotrivit reprezentanților Bibliotecii Județene Constanța, volumul conține o serie de scrisori în română, engleză și franceză, dinspre prezent spre trecut, care îl au ca adresant pe nimeni altul decât cel mai mare poet al latinității, Publius Ovidius Naso, inițiind un dialog in absentia cu o mare personalitate.
Lansarea cărții se încheie cu o degustare de vin.„De asemenea, această carte adună contribuțiile unor intelectuali, scriitori din toate părțile lumii, Franța, SUA, Elveția, Spania, Canada, Marea Britanie, Suedia, Japonia, voci distincte care subliniază indirect moștenirea culturală comună pe care o reprezintă opera poetică a lui Ovidius.
Fiecare scrisoare constituie indirect și un exercițiu de admirație care deschide către un imaginar orizont de posibilitate, acela al unei comunicări dincolo de timp cu acest creator extraordinar care a fost Ovidius. Într-un fel, cartea desenează o hartă imaginară a unui dialog care unește câteva din marile culturi pentru care opera literară a lui Ovidius reprezintă un reper fundamental.
Însă, mai mult decât orice, cartea este emblematică pentru spațiul cultural dobrogean, pentru orașul Constanța, fostul oraș Tomis care l-a găzduit pe marele poet în exilul său și care a prilejuit scrierea unor opere precum „Tristia și Pontica” (Epistulae ex Ponto). De asemenea, ea a fost ilustrată de către Ion Codrescu cu minunate lucrări de grafică, evocând, de o manieră impresionistă, stări sufletești pe care opera și personalitatea acestui poet i le-a indus“ - au mai precizat reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța.
Citește și:
„Notre ami. Anatole Magrin”Volum de peste 200 de pagini care prezintă viața și opera fotografului și diplomatului francez, ajuns o personalitate a Constanței
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp