Lansarea cărţii „Status” a lui Mugur Grosu (galerie foto)
Lansarea cărţii „Status” a lui Mugur Grosu (galerie foto)
10 Feb, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
2755
Marime text
![](/static/www_v2/img/logo.jpg)
![](images/stories/2014/02/10/pics/mugur-poze/lansare-carte-carturesti_6.jpg)
![](https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2014/02/10/pics/mugur-poze/lansare-carte-carturesti_6.jpg)
„Textele au o dimensiune cinematică, sunt un fel de very short stories (poveşti foarte scurte), dar care sunt aduse împreună printr-un montaj foarte abil. Este surprinzător pentru mine câtă coerenţă pot avea aceste texte şi, mai mult decât atât, acest mic relief dramatic-absurdist pe care îl au. În acelaşi timp sunt nişte texte aparent improvizate, pentru că, miezul lor este un happening (o desfăşurare a evenimentelor), unul care nu este organizat câtuşi de puţin de scriitor”.
„Status” este o carte care întruneşte atât proză, cât şi versuri, este un volum de prozo-poeme care sunt, în fapt, comunicări cu exteriorul ale eului poetic închistat într-o realitate virtuală, comunicări către prieteni, mai mult sau mai puţin reali, care înţeleg, mai mult sau mai puţin, ceea ce Mugur Grosu transmite.
„Când am văzut că Mugur Grosu şi-a publicat statusurile de pe Facebook, mi-am amintit de cartea I`m still alive! (Sunt încă în viaţă). La asta m-am gândit când am dat de mesajele lui Mugur, care au un puternic iz de poantă, dincolo de care se pot distinge urme de viaţă, dacă nu de distrugere. Ceea ce e poetic la Mugur este că în tot ceea ce vede nu se poate abţine să nu îşi demonstreze ingeniul”, povesteşte Yigru Zeltil.
Cartea „Statusuri” a fost publicată la editura Herg Benet, iar autorul o dedică prietenilor şi următorilor de pe Facebook: „Dedic aceste pagini celor 2.618 prieteni şi 1.602 urmăritori ai emisiilor mele pe Facebook, care-au schimbat un scriitor de week-end (cum mă ştiam) într-unul de status-uri (cum m-am trezit), şi celor care m-au instigat să le-adun într-o carte. Pioase scuze copacului care s-a irosit aici, sustras din altarul literaturii măreţe. Reverenţe lui Alexandru Oglindă pentru fotografia de pe copertă, coautorilor ei morali - demolatorii Halei Matache, şi «colegilor» scriitori - de procese verbale, care m-au ridicat în slăvile dubei. Şi fluturări de batistă celor ce nu şi-au găsit niciodată răgazul să fie scrise, deşi li se cuvenea măcar asta: o carte din semne de carte.”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii