Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lege europeană pentru bunăstarea animalelor de companie. Standarde minime pentru câini și pisici

ro

28 Jun, 2024 10:12 335 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța/ Imagine cu rol ilustrativ



 
  • Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au convenit miercuri asupra mandatului lor pentru a negocia ulterior cu Parlamentul European versiunea finală a unei legi care are ca scop îmbunătățirea bunăstării câinilor și pisicilor și care stabilește pentru prima dată standarde minime la nivelul UE.

Consiliul UE a indicat într-un comunicat că propunerea legislativă a Comisiei Europene vizează creșterea bunăstării câinilor și pisicilor de la crescători, unități de vânzare și adăposturi. Între timp, se urmărește și îmbunătățirea protecției consumatorilor, garantarea concurenței loiale și combaterea comerțului illegal, potrivit știripesurse.ro.

"Propunerea nu afectează proprietarii individuali de animale de companie. Cu toate acestea, oricine dorește să introducă o pisică sau un câine pe piața UE va trebui să se asigure că are un microcip în scopuri de trasabilitate", a explicat instituția comunitară.

Ce vor face statele membre

Întrucât cerințele propunerii legislative sunt standarde minime, statele membre pot menține sau introduce norme mai stricte. Poziția de negociere agreată în această miercuri de ambasadorii Celor 27 menține principalele principii privind bunăstarea propuse de Comisie, precum reglementarea reproducerii, cu limite de frecvență și vârste minime și maxime.

În plus, anumite practici de reproducere ar fi interzise, cum ar fi consangvinizarea (creșterea între părinți și copii, între frați și frați vitregi și între bunici și nepoți), deși poziția țărilor clarifică faptul că consangvinizarea poate fi folosită pentru a conserva rasele locale cu un bazin genetic limitat. Mutilările dureroase, cum ar fi tăierea urechilor sau a cozii și îndepărtarea ghearelor, ar fi, de asemenea, interzise dacă nu răspund la o indicație medicală. În cazul câinilor cu vârsta mai mare de douăsprezece săptămâni, este indicat ca aceştia să aibă acces zilnic într-un spaţiu exterior sau să fie plimbaţi în fiecare zi.
 
Citește și
 
Campanie de sterilizări gratuite pentru câini și pisici în municipiul Tulcea 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii