Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lege promulgată Verificarea actelor de identitate devine obligatorie pentru vânzarea de alcool și tutun. Ce amenzi riști?

ro

20 Jul, 2024 08:44 268 Marime text
foto: Pixabay Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care vânzătorii de tutun și alcool sunt obligaţi să solicite actele de identitate la vânzarea băuturilor alcoolice şi produselor din tutun, pentru a verifica dacă cei care cumpără au împlinit vârsta de 18 ani.

Ce atrage după sine neîndeplinirea acestei obligații? Amenzi de la 10.000 la 30.000 lei! 
 
„În vederea verificării împlinirii vârstei de 18 ani a cumpărătorilor și consumatorilor care solicită vânzarea, respectiv servirea băuturilor alcoolice, băuturilor energizante și/sau produselor reglementate de dispozițiile art. 2 din Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor de tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor de tutun, cu modificările și completările ulterioare, membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale au obligația de a solicita consultarea actelor de identitate ale consumatorilor”, prevede actul normativ promulgat.

Conform expunerii de motive, consumul substanțelor menționate în lege poate duce la boli cardiovasculare, afecțiuni respiratorii și chiar cancere.


Citește și:

Camera Deputaților a adoptat legeaComercianții au dreptul de a ne cere buletinul, înainte de a cumpăra energizante, tutun sau alcool
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii