Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Li s-a pus gand rau gandacilor de la spital

ro

28 Oct, 2009 01:40 1064 Marime text
Vechea poveste a gândacilor care mişună aproape prin toate încăperile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU) a revenit în forţă.

Situaţia este critică mai ales la secţia de neurologie şi, mai grav, la cea de pediatrie. Tocmai din această cauză, conducerea SCJU a luat decizia de a face o dezinsecţie în tot spitalul.

Totuşi, situaţia nu este atât de simplă deoarece contractul cu firma care se ocupa de acest lucru a fost anulat. De aceea s-au solicitat oferte de la societăţi de deratizare şi dezinsecţie. În următoarele două săptămâni, SCJU va hotărî cine va scăpa de gândaci unitatea sanitară, cel puţin pentru o perioadă de timp.

Directorul medical al spitalului, dr. Liliana Tuţă, a recunoscut că situaţia este gravă, însă speră ca, o dată cu externalizarea bucătăriei, numărul gândacilor să scadă semnificativ. În plus, a mai precizat că vor încerca să convingă rudele pacienţilor internaţi să nu mai aducă foarte multă mâncare de acasă, în primul rând pentru că se speră ca bucatele firmei care va găti pentru spital să fie mult mai bune. Astfel, bolnavii nu ar mai avea nevoie de pachetele de acasă, care atrag inevitabil şi insectele.

De menţionat este că ultima dezinsecţie în adevăratul sens al cuvântului s-a realizat tocmai în ianuarie. Deşi între timp angajaţii spitalului au mai folosit diverse substanţe pentru a îndepărta gândacii, se pare că acest lucru nu a reuşit să ţină situaţia sub control.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii