Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licean din Navodari, depistat cu A/H1N1

ro

17 Nov, 2009 02:03 1664 Marime text
gripa_noua.jpgElevul din clasa a zecea nu s-a mai prezentat la cursuri de aproximativ o săptămână. Totuşi, au fost luate toate măsurile de dezinfecţie şi s-a realizat şi triajul epidemiologic.

Grupul Şcolar Lazăr Edeleanu din Năvodari a fost trecut, ieri, pe lista unităţilor de învăţământ în care au fost depistaţi elevi bolnavi de gripă nouă. Vestea bună este că, potrivit inspectorului şcolar general, prof. Elena Buhaiev, elevul nu a mai participat la cursuri de o săptămână. Ca atare, există şanse foarte mici ca şi alţi elevi să fi contactat virusul. Cu toate acestea, o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a efectuat toate procedurile ce se impun în astfel de situaţii. S-a realizat dezinfecţia şi triajul epidemiologic, astfel că nu sunt motive ca liceul să fie închis.

Coordonatorului-şef al serviciului Supraveghere-Control Boli Transmisibile, dr. Mihaela Dinisov, a declarat, ieri, că atât elevul din Năvodari, cât şi ce-a de-a doua persoană diagnosticată cu gripă nouă prezintă forme uşoare ale bolii.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 62 de cazuri noi de gripă cu virus AH1N1 pandemic. Totalul bolnavilor, în România, până pe 16 noiembrie, ora 12.00, este 1.397. Dintre aceştia, 27 sunt constănţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii