Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceele "au iesit" pe piata

ro

30 May, 2003 00:00 1006 Marime text

A treia editie a Targului Ofertelor Educationale

Patru colegii, zece licee si paisprezece grupuri scolare din Constanta au prezentat elevilor de clasa a VIII-a oferta pentru noul an scolar * Pentru a nu se crea aglomeratie din pricina fluctuatiei de vizitatori, Inspectoratul Scolar Judetean a decis ca vizitarea standurilor sa se faca dupa un program stabilit * Evenimentul a fost organizat in opt centre din judetul nostru * Standurile au fost vizitate de un numar numeros de elevi, insotiti de cadrele didactice si parinti * Targul este un mijloc de informare si comunicare intre unitatile scolare, care pot astfel sa-si exerseze spiritul competitional

La Palatul Copiilor din Constanta a avut loc, ieri, deschiderea oficiala a Targului Ofertelor Educationale, dedicat exclusiv absolventilor de clasa a VIII-a. Astfel, patru colegii, zece licee si paisprezece grupuri scolare din Constanta au prezentat elevilor de clasa a VIII-a oferta pentru noul an scolar, precum si dotarea, materialul didactic si personalul calificat de care dispune. Pentru a nu se crea aglomeratie din pricina fluctuatiei de vizitatori, Inspectoratul Scolar Judetean a decis ca vizitarea standurilor sa se faca dupa un program stabilit. Reprezentantii ISJ au precizat sunt asteptati aproximativ 500 de elevi care sa viziteze standurile. Evenimentul a fost organizat in opt centre din judet, respectiv la Mangalia, Baneasa, Cobadin, Medgidia, Cernavoda, Navodari, Harsova si Basarabi, aici urmand sa fie prezenti aproximativ 7.000 de elevi. Inspectorul scolar general Paloma Petrescu a declarat ca targul constituie un mijloc de informare si comunicare intre unitatile scolare, care pot astfel sa-si exerseze spiritul competitional.

Standuri pentru fiecare unitate scolara

La inaugurare au fost invitate sa participe personalitati ale comunitatii locale si ale sectorului de invatamant, cu aceasta ocazie fiind inaltat steagul Targului Ofertelor Educationale. De asemenea, elevi de la Liceul cu Program Sportiv si de la Clubul Scolar Sportiv din Constanta au prezentat un program artistic. Standurile au fost vizitate de un numar numeros de elevi, insotiti de cadrele didactice si parinti."Este bine ca se organizeaza astfel de evenimente, pentru ca pot afla si eu mai multe despre liceele din Constanta si pot alege mai usor. Am inteles ca targul a fost organizat si anul trecut, si sper ca traditia sa se pastreze", a declarat Miruna, eleva in clasa a VIII-a. "Am venit cu fiul meu, pentru ca vreau sa cunosc si eu ce oferta are fiecare liceu, astfel incat sa-l pot sfatui cu privire la cariera sa", a povestit Liliana Matei, unul dintre parintii prezenti la acest eveniment. Targul se va incheia pe 31 mai.

Locuri pentru toti absolventii

Inspectoratul Scolar Judetean va stabili un clasament al celor mai vizitate standuri, liceul sau grupul scolar care va iesi pe primul loc urmand sa fie premiat. In acest an, vor exista locuri suficiente pentru toti absolventii de liceu, Ministerul Educatiei si Cercetarii aproband pentru unitatile scolare din Constanta 423 de clase pentru a IX-a, a X-a si a XI-a zi, seral si fara frecventa, precum si pentru scolile de arte si meserii. Astfel, colegiile si liceele vor scoate la concurs locuri pentru clasa a IX-a pentru 219 clase la zi, trei la fara frecventa si doua de seral. De asemenea, pentru clasa a X-a, cate trei clase la seral si la fara frecventa, iar pentru clasa a XI-a, 26 clase de seral si 15 fara frecventa. Pentru scolile de arte si meserii au fost aprobate 147 de clase, iar pentru clasele speciale din cadrul aceluiasi sector, patru clase la Scoala Profesionala Speciala numarul 17.Ministerul Educatiei si Cercetarii a aprobat un numar mare de locuri pentru seral si fara frecventa datorita faptului ca, in urma cu un an, aceste sectoare fusesera desfiintate, oferindu-se posibilitatea absolventilor de scoala profesionala si de ucenici din anul trecut sa-si continue studiile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii