Licitația de furnizarea oxigen medicinal îmbuteliat organizată de SAJ Constanța, contestată la CNSC. Ce măsuri au fost dictate?
Licitația de furnizarea oxigen medicinal îmbuteliat organizată de SAJ Constanța, contestată la CNSC. Ce măsuri
17 Aug, 2023 15:17
ZIUA de Constanta
863
Marime text
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.1643/C8/1539 din 14.07.2023 la contestația formulată de Sias România SRL, cu sediul social în drumul Osiei nr. 75-79, cod poștal 062395, sectorul 6, municipiul București, împotriva rezultatului procedurii de achiziție publică comunicat prin adresa nr. 7223 din data de 24.05.2023, împotriva rezultatului procedurii de achiziție publică comunicat către Linde Gaz România SRL prin adresa nr. 7222 din data de 24.05.2023, împotriva raportului procedurii nr. 7221 din data de 24.05.2023, împotriva tuturor actelor anterioare/concomitente și/sau subsecvente precum și a celor conexe comunicărilor, emise de către Serviciul de Ambulanță Județean Constanța în calitate de autoritate contractantă, în cadrul licitației deschise, organizată în vederea încheierii acordului-cadru,cu un singur operator economic, cu scopul de a stabili termenii și condițiile care guvernează contractele de achiziție publică de furnizare de produse ce urmează a fi atribuite, având ca obiect „Furnizarea oxigen medicinal îmbuteliat și servicii conexe”, cod CPV principal 24111900-4 Oxigen (Rev.2).
Firma contestatoare a solicitat Consiliului să dispună:constatarea ca nelegală și netemeinică a declarării ca necâștigătoare, de către autoritatea contractantă, a ofertei depusă de Siad România SRL și respectiv de anulare a comunicărilor, a raportuluiprocedurii, precum și anularea tuturor actelor anterioare/concomitenteși/sau subsecvente precum și a celor conexe comunicărilor, emise de autoritatea contractantă în procedura de atribuire (cum ar fi, dar fără a se limita la raportul procedurii, deciziile/comunicările privind rezultatul procedurii, procesele-verbale de evaluare a conformității, fișele individuale de punctaj tehnic etc. - în cazul în care acestea vor fi emise până la data soluționării contestației) și obligarea autorității contractante la continuarea procedurii de atribuire, în sensul reevaluării ofertelor tehnice și financiare ale celor doi operatori economici participanți, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor invocate în cele ce urmează, și desemnarea ofertantului câștigător în conformitate cu dispozițiile legale și conform cerințelor și criteriului de atribuire stabilite prin caietul de sarcini și fișa de date a achiziției.
În subsidiar, în eventualitatea respingerii capetelor de cerere demai sus, contestatara a mai solicitat anularea procedurii de atribuire dar și obligarea autorității contractante la suportarea tuturor cheltuielilor efectuate în vederea depunerii și susținerii contestației.
Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a admis contestația formulată de Siad România SRL încontradictoriu cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, a anulat raportul procedurii de atribuire nr. 7221 din data de 24.05.2023, în partea dedicată ofertei depuse de Linde Gaz România și actele subsecvente ale raportului procedurii și a obligat autoritatea contractantă ca, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea deciziei Consiliului, să ducă la îndeplinire măsurile de remediere și anume să reevalueze oferta depusă de Linde Gaz România, cu respectarea prevederilor legale și a celor evocate în considerente.
CNSC a respins, ca nedovedită, cererea contestatoarei Siad România SRL vizând obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor efectuate pentru soluționarea contestației, pentru motivele expuse în considerente.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei.
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Decizie CNSC Spitalul Clinic de Pneumoftziologie Constanța, obligat să reia procedura pentru ansamblul modular pentru spitalizare de zi
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii