Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:50 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația organizată de CN ACN SA Constanța pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari, în atenția CNSC. Ce decizii au fost dictate? (DOCUMENT)

ro

09 Jan, 2025 17:00 262 Marime text
  • Licitația deschisă, organizată de ACN SA Constanța în vederea atribuirii contractului, având ca obiect „Supervizarea proiectării și execuției pentru obiectivul de investiții: retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației” a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Constațiilor
  • Consiliul a respins contestația formulată formulată de către TPF INGINERIE SRL, în contradictoriu cu Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța și admite cererea de intervenție formulată de CMC CREATIVE CONSTRUCT SRL
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părți
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate
 
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.3655/C8/4066 la contestația formulată de către TPF INGINERIE SRL, cu sediul în București, împotriva raportului procedurii nr.26261/11.11.2024, emis de către Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța, în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii contractului, având ca obiect „Supervizarea proiectării și execuției pentru obiectivul de investiții: retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”.

Firma contestatară a solicitat: anularea rezultatului procedurii de atribuire conținut în comunicarea emisă sub nr. 26269 din data de 11.11.2024; anularea raportului procedurii încheiat sub nr. 26261/11.11.2024, a actelor care au stat la baza emiterii acestuia, precum și a tuturor actelor subsecvente care stau la baza acordării discreționare a pontajului tehnic pentru factorul de evaluare și declarării ofertei depuse de asocierea CMC CREATIV CONSTRUCT SRL și K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL ca câștigătoare a procedurii; obligarea autorității contractante la reevaluarea propunerilor tehnice aferente tuturor ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire și respectiv, aplicarea factorului de evaluare „Abordarea tehnică de prestare a serviciilor" conform algoritmului de punctare și constatările efective ale comisiei de evaluare.

Prin adresa nr. 177/25.11.2024, înregistrată la CNSC cu nr. 76033/ 26.11.2024, asocierea CMC CREATIV CONSTRUCT SRL și K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL, prin lider de asociere CMC CREATIV CONSTRUCT SRL, cu sediul în Constanța, a formulat cerere de intervenție voluntară, prin care a solicitat: respingerea ca tardivă, respectiv nefondată a contestației formulată de TPF ce formează obiectul dosarului CNSC nr. 4066/2024; menținerea ca temeinic și legal a raportului procedurii emis de entitatea contractantă cu nr. 26261/11.11.2024 și actele subsecvente, prin care oferta asocierii a fost desemnată drept câștigătoare a procedurii.

Contestația și cererea de intervenție au fost soluționate împreună, având în vedere dispozițiile art. 66 alin. (1), art. 67 alin. (1) și art. 123 alin. (1) C. procedură civilă.

Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a respins contestația formulată formulată de către TPF INGINERIE SRL, în contradictoriu cu Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța și admite cererea de intervenție formulată de CMC CREATIVE CONSTRUCT SRL.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.


Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
Despre TPF Inginerie SRL

SC TPF Inginerie SRL, a fost fondată în anul 2010 și se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
TPF Inginerie SRL (cu zeci de contracte publice) este controlată de TPF SA, cu sediul în Belgia, iar administratorii sunt Marian Ion Constantinescu și Spitaels Thomas Francois, din Belgia.

Compania a încheiat contracte de achiziții publice in valoare totală de 134.599.587,76 lei, iar printre autoritățile contractante se află Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.


Printre contractele derulate de TPF Inginerie SRL putem menționa: servicii de consultanță și supervizare execuție lucrări pentru obiectivul „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”, servicii de consultanță pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate „Dezvoltare Port Tulcea - Etapa”, verificarea proiectului tehnic pentru realizarea investiției Constanța - Mangalia și dirigenție de șantier aferentă obiectivelor de investiții - 2016-C/I/RK-404 Buzău, 2016-I-2394 Medgidia, 2016-C/I/RK-525 Focșani.

La nivel național, TPF Inginerie SRL are trei puncte de lucru, unul dintre ele fiind la Constanța, pe bulevardul Tomis.

Constantinescu Marian Ion este împuternicit al TPF Engenharia LTDA Recife Sucursala București, al TPF Getinsa Euroestudios SL Madrid - Sucursala Bucureşti, al TPF Planege Cenor Consultores de Engenharia E Gestao SA Lisabona - Sucursala București, administrează TPF Inginerie SRL, deține 90% din capitalul social al SC Evolve Cproject SRL, cu sediul social în Bucureşti și este acționat al Constantinescu Marian Ion Persoană Fizică Autorizată.
 
CMC CREATIV CONSTRUCT SRL

Firma cu sediul în Constanța a avut în 2023 o cifră de afaceri de 2,4 milioane lei, profit de 1,6 milioane lei și 4 angajați. 

Administrator al companiei este Gheorghe Ciobanu.

Firma aparține soților Florentina și Gheorghe Ciobanu.

Femeia mai figurează ca director la Petroconst SA iar bărbatul ca unic asociat și administrator al Gemad Edil Top SRL.

Potrivit www.termene.ro, CMC CREATIV CONSTRUCT SRL a încheiat 15 contracte rezultate din achiziții directe.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Litigiul între Navtron SRL și CN ACN SA Constanța, în atenția CNSC (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii