Licitația pentru echipamente de fitness urban, organizată de Primăria Cernavodă a fost contestată. Ce decizii a dictat Consiliul de Soluționare a Contestațiilor?
Licitația pentru echipamente de fitness urban, organizată de Primăria Cernavodă a fost contestată. Ce decizii
08 Dec, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2060
Marime text
- CNSC obligă Primăria Cernavodă la reluarea procedurii de achiziţie publică, prin reevaluarea ofertei depusă de PPS Industrie Globală SRL sub aspectul reclamat și a cărui temeinicie a fost reținută de Consiliu
- Consiliul cere Primăriei Cernavodă să comunice ofertanților rezultatul reevaluării potrivit legislației achizițiilor publice
- Primăria Cernavodă, obligată la plata sumei de 2.500 lei către Urban Market SRL reprezentând cheltuieli efectuate pentru soluționarea contestației
- Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.2514/C7/2726 la contestația nr. 2037/07.11.2022, înregistrată la Consiliu de către Urban Market SRL, cu sediul în București.
Compania a depus contestația împotriva rezultatului procedurii de atribuire organizată de către Primăria Cernavodă, în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect achiziționare, montare și punere în funcțiune „Echipament de fitness urban”.
Prin intermediul contestație, Urban Market SRL a solicitat anularea adresei nr. 42547 din 28.10.2022 de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire, a actelor care au stat la baza emiterii acesteia, precum și a celor subsecvente; anularea Raportului procedurii de atribuire nr. 42506 din 28.10.2022; a actelor care au stat la baza emiterii acesteia, precum și a celor subsecvente și anularea deciziei autorității contractante prin care oferta depusă de Urban Market SRL a fost respinsă ca fiind neconformă.
Contestatarii au mai cerut și anularea deciziei autorității contractante prin care oferta depusă de PPS Industrie Globală SRL a fost desemnată admisibilă și câștigătoare; obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire prin reevaluarea ofertelor depuse de ambele companii de la etapa verificării admisibilității acestora dar și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată.
Procedura de soluționare s-a desfășurat în scris iar Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a decis să admită în parte contestația formulată de către Urban Market SRL în contradictoriu cu Primăria Cernavodă și a anulat, în parte, procesul-verbal nr. 4, înregistrat sub nr. 40966/19.10.2022 privind evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini și, după caz, cu factorii de evaluare și toate actele subsecvente acestuia, inclusiv raportul procedurii nr. 42506/28.10.2022, în secțiunea aferentă evaluării ofertei depusă de PPS Industrie Globală SRL precum și adresele autorității contractante de comunicare a rezultatului procedurii.
În continuare, CNSC obligă Primăria Cernavodă la reluarea procedurii de achiziţie publică, prin reevaluarea ofertei depusă de PPS Industrie Globală SRL sub aspectul reclamat și a cărui temeinicie a fost reținută de Consiliu în considerentele expuse, cu respectarea întocmai a celor consemnate mai sus, a documentației de atribuire și a legislației aplicabile privind achizițiile publice, în termen de 15 de zile de la data primirii prezentei decizii.
Totodată, CNSC mai obligă Primăria Cernavodă să comunice ofertanților rezultatul reevaluării potrivit legislației achizițiilor publice, și respinge ca nefondate criticile formulate de Urban Market SRL în ceea ce privește oferta depusă de acesta.
Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a mai decis și plata de către Primăria Cernavodă a sumei de 2.500 lei către Urban Market SRL reprezentând cheltuieli efectuate pentru soluționarea contestației.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Licitația pentru iluminatul public în orașul Cernavodă a fost contestată pentru a doua oară la CNSC
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii