Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:03 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru proiectul tehnic aferent înființării rețea distribuție gaze naturale în comuna Albești a fost contestată. Ce a decis CNSC?

ro

28 Nov, 2022 00:00 1827 Marime text
  • Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat o decizie care vizează o procedură de achiziție organizată de Primăria Albești din județul Constanța
  • Achiziția face referire la elaborare Proiect tehnic, DTAC și Detalii de execuție aferent obiectivului de investiții "Înființare rețea distribuție
    gaze naturale în comuna Albești, județul Constanța”»
  • SC Alrosel Project SRL cu sediul social în județul Iași a contestat rezultatul licitației
  • Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis să admită, în parte, contestația formulată de SC Alrosel Project SRL, anulează raportul procedurii și actele subsecvente cu privire la evaluarea ofertei și dispune reevaluarea acesteia în conformitate cu considerentele prezentei decizii
  • Autoritatea contractantă a fost obligată la plata către SC Alrosel Project SRL a sumei de 1500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată
 
 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr. 2403/C4/2592 la contestația înregistrată de SC Alrosel Project SRL cu sediul social în județul Iași, împotriva rezultatului procedurii adoptat de către Primăria Albești din județul Constanța.
 
Este vizată procedura de atribuire simplificată a contractului de achiziție publică de servicii având ca obiect «Achiziție servicii de elaborare Proiect tehnic, DTAC și Detalii de execuție aferent obiectivului de investiții "Înființare rețea distribuție
gaze naturale în comuna Albești, județul Constanța”».
 
Compania contestatoare a solicitat: anularea comunicării rezultatului procedurii nr.10049/17.10.2022; anularea raportului procedurii nr. 10033/17.10.2022, a tuturor actelor care au stat la baza emiterii, precum și a tuturor actelor subsecvente acestuia, în ceea ce privește respingerea ca inadmisibilă a ofertei SC Alrosel Project SRL și declararea ca admisibilă și câștigătoare a procedurii de atribuire a ofertei depuse de către SC Anderssen SRL.

Totodată, prin contestație s-a cerut obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor depuse de SC Alrosel Project SRL și de SC Anderssen SRL și continuarea procedurii de atribuire cu respectarea prevederilor legale aplicabile și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor efectuate pentru soluționarea prezentei contestații, în baza dispozițiilor art. 26 alin.
(9) din Legea nr. 101/2016.

Prin cererea de intervenție voluntară în interes propriu și în interesul autorității contractante, formulată de SC Anderssen SRL cu sediul social în Iași, s-a solicitat de asemenea admiterea în principiu a cererii de intervenție și respingerea contestației formulată de SC Alrosel Project SRL ca fiind neîntemeiată și nefondată și menținerea ca fiind legale a comunicării rezultatului procedurii nr. 10049/17.10.2022 și a raportului procedurii nr.10033/17.10.2022.


Contestaţia şi cererea de intervenţie au fost soluţionate împreună.
 
În baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis să admită, în parte, contestația formulată de SC Alrosel Project SRL în contradictoriu cu Primăria Albești, anulează raportul procedurii nr. 10033/17.10.2022 și actele subsecvente cu privire la evaluarea ofertei depusă de companie și dispune reevaluarea acesteia în conformitate cu considerentele prezentei decizii.

În temeiul art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, respinge, ca nefondate, celelalte critici din contestația depusă de SC Alrosel Project SRL și admite în parte și cererea de intervenție formulată de SC Anderssen SRL, cu privire la oferta sa.

CNSC obligă autoritatea contractantă la plata către SC Alrosel Project SRL a sumei de 1500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi, în conformitate cu dispoziţiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.


Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.


PRECIZĂRI:
        
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
CNSC obligă Spitalul Județean Constanța să reevalueze o ofertă depusă în cadrul unei achiziții publice


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii