Licitație de 1.6 milioane de euro organizată de Consiliul Județean Constanța atacată la CNSC. Ce decizii au fost dictate? (DOCUMENT)
Licitație de 1.6 milioane de euro organizată de Consiliul Județean Constanța atacată la CNSC. Ce decizii au
09 Oct, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1040
Marime text
- Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie la contestația formulată de către INTERDEVELOPMENT SRL, cu sediul în București, împotriva documentației de atribuire, emisă de către Consiliul Județean Constanța
- Este vizată licitația deschisă în vederea atribuirii contractului, având ca obiect „Servicii pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru îmbunătățirea sistemului integrat al deșeurilor în județul Constanța, care va stabili necesitatea și oportunitatea investițiilor, luându-se în considerare să nu fie dublă finanțare sau ajutor de stat - asistență tehnică și consultanță”
- Valoarea totală estimată a achiziției gestionată de CJ Constanța este de 7.950.000 lei fără TVA, aproximativ 1,6 milioane de euro
- CNSC a respins ca nefondată, contestația formulată de către INTERDEVELOPMENT SRL, în contradictoriu cu CJ Constanța
- Prezenta decizie este obligatorie pentru părți
- Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2788/C8/2980 din 03.10.2024 la contestația fără număr de înregistrare la emitent, formulată de către INTERDEVELOPMENT SRL, cu sediul în București, împotriva documentației de atribuire, emisă de către Consiliul Județean Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă (anunț de participare nr. CN1072183), organizată în vederea atribuirii contractului, având ca obiect „Servicii pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru îmbunătățirea sistemului integrat al deșeurilor în județul Constanța, care va stabili necesitatea și oportunitatea investițiilor, luându-se în considerare să nu fie dublă finanțare sau ajutor de stat - asistență tehnică și consultanță”.
Valoarea totală estimată a achiziției gestionată de CJ Constanța este de 7.950.000 lei fără TVA, aproximativ 1,6 milioane de euro.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 23.09.2024 ora 15:00 în SEAP.
Încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de obținerea Finanțării din cadrul Programului Dezvoltare Durabilă (PDD)2021-2027, semnarea contractului fiind posibilă doar în situația în care se respectă dispozițiile referitoare la angajarea cheltuielilor.
Compania contestatoare, INTERDEVELOPMENT SRL a solicitat: suspendarea procedurii de atribuire în stadiul în care se află până la soluționarea contestației; obligarea CJ Constanța să ia măsurile de remediere a documentației de atribuire, în sensul revocării modificării sau completării acesteia pentru motivele de nelegalitate indicate în cuprinsul contestației; obligarea CJ Constanța să prelungească termenul limită de depunere cu perioada corespunzătoare efectuării remedierilor și cu timpul necesar ofertanților de a întocmi ofertele față de remediile adoptate.
În ceea ce privește suspendarea procedurii, Consiliul s-a pronunțat prin încheierea nr. 2804/C8/2980/04.09.2024, fiind respinsă, ca nefondată.
Asupra cauzei de față, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a respins ca nefondată, contestația formulată de către INTERDEVELOPMENT SRL, în contradictoriu cu CJ Constanța.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
Despre INTERDEVELOPMENT SRL
Firma cu sediul în București a raportat o cifră de afaceri de 5,567,529 lei în 2023, cu un profit de 386,176 lei și 15 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 3.91%, potrivit www.termene.ro.
Compania funcționează din 2001 și se ocupă cu activități de consultanță în diverse domenii precum infrastructură și construcții, managementul deșeurilor, energie și dezvoltare durabilă, tratare apă și epurare.
Firma aparține lui Mihai Mircea Cozariuc și figurează cu 5 achiziții directe și alte 10 prin licitație publică.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Consiliul Județean Constanța vrea să plătească 1,6 milioane de euro pentru un studiu în domeniul gestionării deșeurilor
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii