Licitație organizată de CN APM Constanța SA, contestată în faza clarificărilor. Ce decizii a luat CNSC?
Licitație organizată de CN APM Constanța SA, contestată în faza clarificărilor. Ce decizii a luat CNSC?
29 Sep, 2024 11:41
ZIUA de Constanta
448
Marime text
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.2689 / C7 / 2844 din 24.09.2024 la contestația formulată de către ALTIMATE SA, cu sediul în Bucureşti, împotriva răspunsului consolidat la solicitările de clarificări nr. 33886/07.08.2024, emis de COMPANIA NAŢIONALĂ „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME" SA, cu sediul în Municipiul Constanţa, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii prin licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Sistem de cântărire și de măsurare dimensiuni”, cod CPV: 42923200-4, inițiată prin anunțul de participare nr. CN1071133.
În cadrul constestație s-au solicitat următoarele:
1. Anularea răspunsurilor formulate de entitatea contractantă cu privire la întrebările de clarificare nr. 1 şi nr. 3;
2. Obligarea entității contractante la luarea măsurilor de remediere necesare, prin oferirea unui răspuns clar şi concludent la întrebările de clarificare care fac obiectul prezentei contestaţii, cu respectarea principiilor prevăzute de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 98/2016;
3. Suspendarea procedurii de atribuire, până la soluţionarea pe fond a prezentei contestaţii.
Capătul de cerere privind suspendarea procedurii de atribuire, a fost respins, ca rămas fără obiect, prin Încheierea nr. 2643/C7/2844 din data de 22.08.2024.
Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.
Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a admis în parte, contestația depusă de ALTIMATE SA, în contradictoriu cu COMPANIA NAŢIONALĂ „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME" SA, și anulează Răspunsul de clarificare nr. 1, din Răspunsul consolidat la solicitările de clarificări nr. 33886/07.08.2024, publicat în SEAP la data de 07.08.2024.
Consiliul obligă COMPANIA NAŢIONALĂ „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME" SA să reformuleze, cu claritate, răspunsul nr. 1, și să indice, pentru experiența similară, care sunt produsele similare/superioare, în afară de senzorii cu fibră optică, pe care operatorii economici le pot
prezenta în cadrul contractelor executate, pentru demonstrarea îndeplinirii experienței similare, în termen de cel mult 15 zile, de la data primirii prezentei.
În cadrul acestui termen se va publica în SEAP răspunsul reformulat și se va stabili un nou termen de depunere și de deschidere a ofertelor.
Totodată, CNSC respinge, ca fiind tardiv formulată critica față de răspunsul nr. 3 din Răspunsul consolidat la solicitările de clarificări nr.
33886/07.08.2024, publicat în SEAP la data de 07.08.2024.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.
Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
Despre Altimate SA
Altimate SA a fost înființată în 2014, are sediul social în București, Sector 4, Șoseaua Olteniței, nr. 107A și se ocupă de activități de consultanță în tehnologia informației.
Firma are mai multe puncte de lucru în București, Arad și Prahova.
Acționari sunt TIU Holdings SRL, Claudiu Bălan și Alina Luminița Darie, iar administratori sunt Claudiu Bălan, Adrian Floarea și TIU Holdings SRL.
Numele lui Claudiu Bălan se leagă și de UTI Grup SRL și are un PFA, iar Alina Luminița Darie figurează, la rândul său, în UTI Grup SRL și Magnitech Integrated Systems SRL (administrator).
Altimate SA figurează cu 130 de achiziții directe (Municipiul Câmpina, Primăria Turnu Măgurele, RATBV SA printre autoritățile contractante) și 92 de contracte publice (CNAIR SA, SN Aeroportul International Mihail Kogălniceanu SA, Municipiul Râmnicu Vâlcea printre autoritățile contractante).
În 2022, firma a declarat 88 de angajați, profit peste 6,69 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 91,2 milioane de lei.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu cumpără sistem de supraveghere video. Cui i-a fost atribuit contractul (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii