Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța CN ACN anunță licitație pentru reabilitarea taluzului afectat de alunecarea de teren în zona Cumpăna (DOCUMENT)

ro

31 Jan, 2024 14:46 1017 Marime text

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile a lansat un anunț de participare la licitație privind o achiziție ce vizează "Revizuire actualizare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.): Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna – mal stang CDMN intre km 56+989 (km 7+421 navigatie) si km 57+217 (7+193 navigație). 


Descrierea succinta a contractului

În conformitate cu prevederile Caietului de sarcini nr. 887/1/ 10.01.2024.

CONȚINUTUL DOCUMENTAȚIEI DE PROIECTARE

–D.A.L.I. actualizat (pt. cei 282 ml din contractul de execuție) cu respectarea cerințelor HG nr. 907 din 2016 (privind structura D.A.L.I.);
-Documentații Tehnice pentru avizarea DALI actualizat si indicatorilor tehnico-economici în CTE Ministerul Transporturilor și Infrastucturii, în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național si Locuințe și Documentații Tehnice pentru obținerea tuturor celorlalte avize care sunt necesare aprobării la finanțare a proiectului.

Versiunea finală a DALI actualizat se consideră versiunea care va fi aprobata prin Hotărâre de Guvern, pentru indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții "Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna – mal stâng Canal Dunăre - Marea Neagră, km 56+989 (km 7+421 navigatie) si km 57+217 (km 7+193 navigație)";
Vor fi utilizate studiile de teren (topografic, geotehnic, expertize) de la faza Proiect Tehnic și DTAC; Nu este necesară emiterea altui Certificat de Urbanism (avize, acorduri, etc.) deoarece actualizarea DALI se va face strict pentru cei 282 ml pentru care exista Autorizații de Construire.

Elaborarea Devizului General DALI (revizuit) va conține și valorile privind ajustarea pretului contractelor de lucrari conform HG nr. 15/2021 (legea nr. 281/2021) si HG nr. 47/2022.

Nu este nevoie de studii de teren și Certificat de Urbanism și avize deoarece LUCRĂRILE se execută în baza: Autorizatiei de construire nr. 35 din 05.09.2019 care este emisa în regim de urgență în baza legii 50/1991, art. 7, alin 16, care ofera un cadru cuprinzator pentru toate lucrarile aferente inlaturarii efectelor alunecării de teren și punerea în siguranță a taluzului canalului navigabil. Autorizația de Construire nr. 32 din 16.09.2022 emisa pentru Continuare lucrări și modificare proiect autorizat cu AC nr. 35 din 05.09.2019;

Actualizarea D.A.L.I. va cuprinde și Evaluare și fundamentarea prețurilor conform lucrărilor și prețurilor cuprinse în etapele de proiectare pentru LUCRĂRI ÎN PRIMA URGENTĂ si LUCRĂRI URGENTE care vor fi puse la dispozitie de Beneficiar, Actualizarea D.A.L.I. va cuprinde Devizul General și indicatorii tehnico - economici pentru realizarea lucrărilor de reabilitare.

Achiziția se realizează prin cumpărare directă. 

Cod și denumire este CPV 71241000-9 - Studii de fezabilitate, servicii de consultanță, analize (Rev.2)


Valoare estimată a contractului este de 243.000 lei. Ofertele vor fi depuse la secretariatul Companiei sau transmise prin poștă/ curier, la adresa: CN ACN SA, str. Ecluzei nr. 1, loc. Agigea, cod poștal 907015, județul Constața. 

Data limita depunere oferta este 02.02.2024, ora 11:00. Criterii de atribuire este pretul cel mai scăzut. 



Amintim că, încă din luna mai a anului 2019, situaţia pe strada Dunării, tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului şi strada Ştefan Cel Mare, din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, era critică. Oamenii care locuiesc pe strada Dunării sunt disperaţi când se gândesc la ce li se poate întâmpla.

Iată ce declara atunci primarul Mariana Gâju:

Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna au făcut un apel la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, care ar trebui să se ocupe de consolidarea falezei ce a luat-o la vale. „Nu putem sta nepăsători. Am făcut adrese către CN ACN Constanţa şi către Ministerul Transporturilor. Vedem că, la trei metri distanţă de porţile caselor, această stradă se surpă. Cândva, aici a fost un drum de exploatare a Canalului Dunăre - Marea Neagră, care are piatră în la un metru jumătate în adâncime. Nu ştiu ce se întâmplă, dar acea piatră s-a fisurat. Am trimis mai multe adrese către CN APM Constanţa şi ni s-a răspuns că au fost luate măsuri pentru asigurarea malului stâng. Nu ştiu ce măsuri au fost luate, dar nu văd nici piatră adusă aici, nici stabilopozi, nimic din ceea ce se poate folosi la consolidarea malului.

Acum două săptămâni fisura era mult mai departe de casele oamenilor. Acum, iată, jumătate de strada chiar s-a lăsat. Ieri era la acelaşi nivel. Cel puţin 30 de gospodării sunt pe această stradă. Vom anunţa, din nou, Ministerul Transporturilor. Dar îmi este teamă ca această falie să nu cadă cu totul. Ferească Dumnezeu de o furtună cu 60 de litri de apă pe metrul pătrat. Noi nu avem ce face.

Nu avem utilaje, nu avem specialişti, constructori, materie primă“, a declarat la acea dată primarul Mariana Gâju.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

ZIUA LIVE. Care este situația lucrărilor la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii