Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța CN APM SA pune la bătaie 9 milioane de euro pentru renovarea unor pasaje! Vezi condițiile de participare (DOCUMENT)

ro

30 Jul, 2024 17:00 208 Marime text


Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța se pregătește de efectuarea unor reparații capitale la câteva pasaje. Drept urmare, a publicat pe SEAP un anunț de participare pentru atribuirea contractului ce constă în achiziția lucrărilor de construcții.
 
Conform licitatiapublica.ro, licitația va avea loc pe data de 26 august 2024, iar valoarea estimativă a contractului este de 4.4798.000 lei (9,010,056.32 euro).
 
Obiectul contractului este reprezentat de furnizarea lucrărilor de reparații capitale la pasajul superior Mol 3,4 și 5, inclusiv O.S., ce constau în lucrări la infrastructură și suprastructură, precum și lucrări la calea pe pod și la rampe de acces. Totodată, în ceea ce privește iluminatul, se vor demonta stâlpii, corpurile și consolele vechi, apoi se vor monta alți stâlpi și aparate de iluminat. De asemenea, vor fi realizate instalațiile de legare la pământ, cu verificarea și măsurarea rețelei electrice înaintea punerii sub tensiune a acestora.
 
Conform sursei citate, „perioada lungă de exploatare fără reparații capitale, degradarea, creșterea traficului rutier și a tonajului, a impus expertizarea și evaluarea tehnică privind starea pasajului și promovarea unui proiect care va asigura prelungirea duratei de viaţă, fluenţa circulaţiei în zonă, și desfăşurarea acesteia în deplină siguranţă si confort”.
 
Calea de rulare a pasajului prezintă degradări avansate la nivel de rosturi, mai exact, prezintă zone în care au fost montate plăci metalice ca să faciliteze circulația peste rosturi, zone în care betonul este spart în zona rosturilor, iar armătura este vizibilă, creând, astfel, pericol de accidentare”, mai precizează sursa citată.
 
În ceea ce privește condițiile de participare la licitație, operatorii economici interesați vor fi înregistrați în SEAP și vor achita, după caz, taxele necesare stipulate pe www.e-licitatie.ro.
 
Înainte de atribuirea contractului, entitatea contractantă va solicita ofertantului clasat pe primul loc, după aplicarea criteriului de atribuire, să prezinte documente justificative actualizate, prin care să demonstreze îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare și selecţie, în conformitate cu informaţiile cuprinse în DUAE.
 
Perioada de valabilitate a garanției pentru participare este de 180 zile de la termenul limită de primire a ofertelor.
 
Entitatea contractantă stabilește două termene limită în care va răspunde tuturor solicitărilor de clarificări și/sau oferă informații suplimentare. Astfel, entitatea contractantă va răspunde într-un prim termen de 25 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor tuturor solicitărilor de clarificare adresate de operatorul economic, în intervalul de la publicarea DA și până la data la care se împlinește termenul cu 35 de zile anterior datei limită de depunere a ofertelor. Entitatea contractantă va răspunde într-un al 2-lea termen de 11 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor restului de solicitări de clarificare, adresate cu 18 zile anterior datei limită de depunere a ofertelor.
Totodată, entitatea contractantă își rezervă dreptul de a publica răspunsurile clarificărilor în acest al 2-lea termen pentru care răspunsurile ar trebui publicate la primul termen indicat mai sus.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
CNAPM SA Constanța a anulat o licitație de patru milioane de lei pentru dragaj de întreținere în bazinele din Portul Constanța (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii