Licitații Constanța Instalațiile electrice aferente stației de transformare Năvodari, modernizate pe bani europeni de Rețele Electrice Muntenia SA (DOCUMENT)
Licitații Constanța: Instalațiile electrice aferente stației de transformare Năvodari, modernizate pe bani
08 Feb, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1084
Marime text
- Rețele Electrice Muntenia SA organizează o procedură publică pentru atribuirea contractului privind dezvoltarea, modernizarea și sistematizarea instalațiilor electrice de medie tensiune aferente stației de transformare Năvodari.
- Valoarea contractului este de 38.664.651,04 lei.
- Rețele Electrice Muntenia SA este fosta E-Distribuție Muntenia SA.
Pe data de 20 martie 2024, Rețele Electrice Muntenia SA va organzia o licitație pentru atribuirea contractului „Dezvoltarea, modernizarea și sistematizarea instalațiilor electrice de medie tensiune aferente stației de transformare Navodari 110/20KV, în vederea distribuției și furnizării energiei electrice la nivelul de calitate în conformitate cu standardul de performanță". Valoarea contractului este de 38.664.651,04 lei.
Contractul se va încheia pentru o durată de 36 de luni. Ofertele sau cererile de participare vor fi depuse până pe data de 20.03.2024, ora 15:00, acestea urmând să fie deschise în aceeași zi și la aceeași oră.
Achiziția se refera la un proiect finanțat din fonduri ale Uniunii Europene: Fondul pentru Modernizare, Programul cheie - Modernizarea și construcția de noi tronsoane de infrastructură energetică/Măsura de investiții 3.2.
Contractul ”Modernizare Dezvoltarea, modernizarea și sistematizarea instalațiilor electrice de medie tensiune aferente stației de transformare Năvodari 110/20KV, în vederea distribuției și furnizarii energiei electrice la nivelul de calitate în conformitate cu standardul de performanță” este necesar pentru îmbunătățirea calității serviciului de distributie a energiei electrice, reducerea riscurilor de accidente atât pentru personalul propriu, cât și pentru alte persoane ca urmare a înlocuirii instalațiilor cu vechime mare în exploatare, respectarea cerințelor stabilite prin "Standardul de performanta ANRE", referitor la continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, acest fapt având o influentă directă și asupra consumului individual la nivelul locuințelor, precum și asupra pierderilor din retea, toate acestea ducând la o amprentă locală mai ridicată de dioxid de carbon, depășite tehnic, cu instalații noi, performante.
Iată beneficiile implementării proiectului
Printre beneficiile implementării prezentului proiect se numără:
- Creșterea continuității serviciului și reducerea efectelor întreruperilor neplanificate de funcționare.
- Reducerea timpilor de întrerupere a serviciului și a numărului de deranjamente / incidente datorate căderilor echipamentelor în timpul serviciului, ca urmare a depășirii sarcinii normale sau a altor cauze datorate unor dezechilibre în consum și planificarea acestor parametrii, la nivelul reţelei.
- Creșterea fiabilității reţelei de MT și furnizarea energiei pentru reţeaua de JT la standarde europene.
- Menținerea parametrilor energiei livrate în zona valorilor nominale, care reprezintă modelul optim de exploatare;
- Reducerea pierderilor tehnice și utilizarea mai eficientă a energiei prin introducerea telecontrolului și integrarea reţelei de MT/JT în sistemele centralizate de monitorizare, comandă și control (ADMS / SCADA). -Minimizarea efectelor consumului asupra mediului, prin reducerea emisiilor de CO2 odată cu reducerea pierderilor și evitarea întreruperilor (întreruperile sunt generatoare de consumuri crescute, per ansamblu, datorită funcționării mai intense / îndelungate a aparaturii electrocasnice cu ciclu histerezis, după o întrerupere de câteva ore).
- Reducerea impactului rețelelor asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra faunei, prin îngroparea cablurilor MT. -Scăderea cheltuielilor operaționale și de întreținere (OPEX) prin creșterea fiabilității reţelei și reducerea întreruperilor neplanificate.
- Reducerea efectelor negative datorate întreruperilor de alimentare a consumatorilor și a costurilor de înlocuire a echipamentelor defectate în timpul serviciului.
- Încadrarea în standardele de calitate a serviciului și îndeplinirea standardului de performanță impus de reglementator (ANRE).
Responsabili de organizarea licitației
Persoanele cu funcții de decizie din cadrul entității contractante, responsabile de atribuirea procedurii publice sunt: director general - Mihai Constantin Pește; director Achiziții - Simona Cristina Trofin; manager Achiziții - Cristian Ljubomir Bogdan.
Condiții pentru ofertanți
Ofertanții vor prezenta media cifrei de afaceri globale (anuale) pe ultimii 3 ani, care trebuie să fie minim de: 27.620.956 lei, fără TVA. De asemenea, ofertanții vor prezenta o listă din care să rezulte că au prestat în cel mult ultimii 3 ani servicii similare de proiectare în rețele electrice în valoare cumulată de minim 262.130 fără TVA. De asemenea, societățile ofertante vor depune o garanție de participare 184.139,71 lei. De asemenea, ofertantul trebuie sa constituie o garanție de bunî execuție în cuantum de 10% din valoarea (fără TVA) a contractului.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de partricipare la licitație publicat pe e-licitatie.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.
Citește și:
Au semnat cu DGASPC Constanța Patru firme vor dota cele două case de tip familial și Centrul de Zi de Recuperare din Lumina (DOCUMENT)
A fost solicitat acord de mediu: Primăria Crucea, județul Constanța tot mai aproape de realizarea noului cartier pentru tineri din satul Gălbiori
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii