Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoralul romanesc, de doua ori mai scump decat cel bulgaresc sau grecesc

ro

19 Apr, 2010 03:19 2658 Marime text
cap_9.jpgŞi în această vară, hotelierii români vor practica tarife de două ori mai mari decât cele de pe litoralul bulgăresc sau grecesc. Astfel, românii îşi pot face, încă din această perioadă, rezervare pentru una din destinaţiile preferate din străinătate.

Pentru un sejur de şapte nopţi la un hotel de trei stele din staţiunea Mamaia în perioada 16 iulie - 20 august, trebuie să scoateţi din buzunar 1.410 lei (327 euro). Preţul include cazare şi mic-dejun.

În Eforie Nord, o noapte la un hotel de trei stele costă 167 lei în intervalul 16 iulie - 21 august. Astfel, pentru un sejur de şapte nopţi trebuie să plătiţi 1.169 lei (282 euro). Preţul include cazare şi mic-dejun.

În Venus, un sejur de şapte nopţi la un hotel de trei stele costă 448 euro, în perioada 16 iulie - 28 august. Tariful include cazare în cameră dublă all inclusive şi mic-dejun.

Litoralul românesc vs. litoralul bulgăresc

Cei care vor să îşi petreacă vacanţa de vară pe litoralul bulgăresc sunt asaltaţi cu fel de fel de oferte atractive şi posibilităţi nenumărate de agrement. Staţiunile bulgăreşti cele mai preferate de români sunt Nisipurile de Aur, Balcic şi Sunny Beach.

Astfel, un sejur de şapte nopţi la un hotel de trei stele all inclusive, în staţiunea bulgărească Balcic, costă 210 euro în perioada 12 iulie - 15 august. Dacă facem un calcul, reiese că un sejur de şapte nopţi în această staţiune costă cu peste 50% mai puţin faţă de un sejur de şapte nopţi din Venus.

La Nisipurile de Aur, staţiune recunoscută internaţional pentru calitatea plajelor şi a serviciilor turistice, un sejur de şapte nopţi all inclusive ajunge la 190 de euro, între 11 iulie - 18 august. Dacă veţi cumpăra pachetul până pe 30 aprilie, veţi primi o reducere de 15% la acest tarif.

Un sejur de şapte nopţi în staţiunea bulgărească Sunny Beach costă 173 euro, în perioada 15 iulie - 15 august. În schimb, dacă veţi cumpăra pachetul până pe 30 aprilie, veţi primi o reducere de 15%.

Ofertele de sejur în Grecia sunt pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Un sejur de şapte nopţi în staţiunea grecească Paralia Katerini ajunge la 169 de euro în perioada 16 iulie - 25 iulie. Preţul oferă cazare la un hotel de trei stele cu cameră dublă. Pentru a vă asigura şi transportul în această staţiune, trebuie să mai scoateţi din buzunar încă 10 euro.

În staţiunea Limenas, un sejur de şapte nopţi la o pensiune de trei stele ajunge la 159 de euro, în intervalul 15 iulie - 22 iulie. Tariful nu include mese şi transport.

Potrivit acestor date, reiese că hotelierii români practică tarife de două ori mai mari decât în staţiunile bulgăreşti sau greceşti. Dan Anghelescu, membru în Consiliul Director din cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), a declarat pentru site-ul MONEY.ro că „motivul principal pentru care se practică tarife mai mari pe litoralul românesc este că sezonul pe litoralul românesc este de două luni, iar oamenii care locuiesc în zonă trebuie să trăiască 12 luni. Un alt motiv ar fi costurile mari în România: de la taxe şi impozite, la energie şi carburanţi".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Loredana 17 May, 2017 11:48 La noi ca la nimeni. Preturi mari, calitate execrabila!!!
  • constttt 19 Apr, 2010 15:36 ce mai stiti despre Constructia Variantei de ocolire a Municipiului Constanta ????? ce mai stiti despre autostrada cernavoda - constanta ?????