Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoralul românesc de la Marea Neagră, printre cele mai afectate regiuni din Europa în privinţa bruiajului GPS (DOCUMENT)

ro

24 Oct, 2024 09:48 245 Marime text
foto: Unsplash Printre cele mai afectate regiuni din Europa în privinţa bruiajului GPS se numără litoralul românesc de la Marea Neagră. Sistemele de navigaţie ale avioanelor comerciale sunt afectate zilnic de interferenţe. 

Potrivit raportului, regiunea de informații legate de zbor București-România, cadranul sud-estic al FIR (Flight Information Region) înregistrează 90% din semnalele false, în zona dintre Brașov, București și Constanța. Afectează în special traficul avioanelor care fac tranzit între UE-Asia. Semnalele false indică în special Simferopol

 
În prezent, 90% din semnalele false de GPS concentrate în estul României provin din Crimeea și afectează aproape întregul trafic aerian care face legătura dintre Uniunea Europeană și Asia, se arată într-un raport publicat de OPS Group. 

În luna ianuarie a acestui an, 300 de zboruri civile erau zilnic afectate de bruiajul GPS. În luna august, numărul a crescut la 1.500 de zboruri afectate pe zi, conform raportului OPS Group.

Întrebat despre subiect, în Camera Deputaţilor, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a susţinut recent că "incidentele de tip pierderea semnalului GPS nu afectează siguranţa zborurilor".


În secțiunea Document a materialului puteți consulta raportul integral. 


Citește și:

Ministerul Finanţelor şi ANAF lansează aplicaţia de monitorizare GPS e-Transport
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii