Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion „În cazul proiectului de lege privind desființara SIIJ, Comisia apreciază acest lucru“

ro

08 Jun, 2021 18:31 1785 Marime text
  • În aceste momente, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, susţine o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Din octombrie 2019 nu am mai avut un astfel de raport. Au fost monitorizate toate mișcările noastre în plan legislativ. Raportul reprezintă o imagine fidelă și obiectivă asupra a ceea ce s-a întâmplat. Aș sublinia în termeni generali că este o notă pozitivă. Se remarcă progresele din anul 2020 și de la începutul acestui an. Suntem încurajați să mergem pe această linie în continuare., a precizat Stelian Ion.

În cazul proiectului de lege privind desființara SIIJ, Comisia apreciază acest lucru

Avem ca obiectiv în România ideea de a ridica cât mai curând MCV. Continuăm această linie care este bună, așa cum spune Comisia Europeană. Vom face îmbunătățiri în câteva situații punctuale. În cazul proiectului de lege privind desființara SIIJ, Comisia apreciază acest lucru.

Este o chestiune pe care aș vrea să o pun și în context mai concret, în context local. În urma deciziei CJUE din 18 mai 2021, deja instanțele noastre judecătorești au început să dea anumite soluții, mă refer la o decizie a Curții de Apel din Pitești. Nu putem aștepta de la CJUE să ne rezolve problemele interne. Ni s-a lăsat toată libertatea să facem acest lucru. Nu putem aștepta doar de la Justiție să facem acest lucru, deci politicienii să se implice., a mai adăugat Stelian Ion.

Comisia Europeană a apreciat procedurile parlamentare deschise, transparente

Este foarte important să reușim să desființăm această secție care a fost criticată și în raport.- Referitor la Legile Justiției care au fost atent monitorizate și atent analizare de către CE, acestea au fost apreciate de către Comisie. Există așteptarea din partea CE ca această procedură să fie finalizată, nu se pune problema de un termen.

Comisia Europeană a apreciat procedurile parlamentare deschise, transparente. În continuare, aceste proiecte de lege sunt în discuție și până la finalul sesiunii parlamentare anticipez că vor fi finalizate., a mai spus Stelian Ion.






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii