LIVE. O călătorie de la Sulmona la Tomis Lansare de carte la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ Constanța
LIVE. O călătorie de la Sulmona la Tomis: Lansare de carte la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret- Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ Constanțagăzduiește astăzi lansarea cărții „O călătorie de la Sulmona la Tomis“ scrisă de prof. Univ. Dr. Cristina Tamaș.
„O invitație pentru această săptămână. Mă gândesc deja cu emoție, că după atâta izolare, ne vom revedea prieteni, colegi, că ne vom întâlni sub semnul cuvântului și ne vom bucura împreună. Vă aștept cu drag“ – este mesajul transmis de autoarea lucrării pe pagina sa de Facebook.
Scriitoarea constănțeană Cristina Tamaș ne face părtași la o călătorie spirituală inedită, de la Sulmona la Tomis, desfăşurată sub spiritul tutelar al lui Publius Ovidius Naso... „acel Ovidiu care traversând două milenii de istorie pare a spune cu o dezarmantă sinceritate. Eu sunt Poezia. Eu sunt Iubirea. Eu sunt aici pentru totdeauna...”
Este vorba de un roman postmodern, apărut de curând la Editura Eikon, care poate fi citit şi interpretat în mai multe chei, un triptic care uneşte în mod simbolic trei spirite şi le defineşte prin trăsături dar şi trăiri comune, printr-o serie de coincidenţe mai mult sau mai puţin stranii.
Personajele reale, prealuate din istoria recentă a mediului academic tomitan, populează o carte despre noi începuturi, dar şi despre exil şi izolare, despre depărtarea în timp, care se acoperă uneori de traversarea unui spaţiu atât de pitoresc şi atât de plin de conţinuturi.
Evenimentul editorial are loc la Centrul „Jean Constantin” și se anunță o sărbătoare a artelor, unde sunt invitați scriitori, critici, artiști și sunt prezente aproximativ 100 persoane.
Oana Cătălina Bucur a recitat din volumul „Pisicile din cuibar” cinci poezii.„Subiecte incitante cu trimiteri în actualitate, asumându-și riscurile unei asemenea întreprinderi, Cristina Tamaș lasă să se înțeleagă că orice se întâmplă în viață poate constitui un roman.
Scrisul autoarei convinge prin finețea observației psihologice, prin radiografierea cu atenție a universului sufletesc, prin conturarea unei atmosfere adecvate a mediului pe care-l explorează.
Mediul propus de scriitoare este unul în care dedublarea pare ca o stare permanentă”, menționează Ovidiu Dunăreanu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp