Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în conferința de presă la Constanța (Galerie FOTO)

ro

15 May, 2024 13:42 1033 Marime text







Premierul Marcel Ciolacu

 „Este vorba de o investiție majoră în Portul Constanța la care participăm azi. Investițiile actuale și viitoare au și o componentă din fonduri europene”

Sorin Grindeanu ia cuvântul.

„La fel de convins sunt și eu ca aveți întrebări și am venit să mai facem un pas pentru dezvoltarea Portului Constanța și pentru întărirea parteneriatului cu Emiratele Arabe Unite”

„Aș trece și peste faptul ca în acest moment în Portul Constanța se vor desfășura licitații de aproape jumătate de miliard de euro. Vorbim de investiții în infrastructură, drumuri, electrificări și vorbim de dragare. Neincluzând ceea ce v-am spus cele de 1 miliard de euro reprezentând infrastructura feroviară”

Legat de salariul minim, Marcel Ciolacu a spus că după ședința de guvern se va extinde o întâlnire cu miniștri, iar săptămâna viitoare să aibă loc o întâlnire cu reprezentanții patronatelor sociale, cât și de reducere a impozitului pentru cei plătiți cu salariul minim pe economie.
Astăzi s-a ajuns la un salariu mediu de peste 1000 de euro.

Premierul Ciolacu a spus că dacă este nevoie va trimite miniștri sa asigure deschiderea muzeelor în Noaptea Muzeelor dacă reprezentanții acestora vor boicota noaptea.

Sorin Grindeanu spune că una din nemulțumirile sale legate de mandatul său de ministru este accesarea grea a fondurilor europene pentru investiții navale.

„În ultimii ani au început să se facă autostrăzi după semnarea contractelor. Dar alte modalități de a atribui contracte nu știu. Portul Constanța este una din prioritățile noastre. Am investit în calea ferată și amintim și acele investiții de aproximativ un miliard de euro care urmează”, a spus Grindeanu, întrebat de contraperformanța de a avea doar două contracte de execuție atribuite în mandatul său legat de APC.

„Sunt în achiziții peste 120 de garnituri noi pentru trenuri, mai ales că de 20 de ani nu a fost cumpărat niciun vagon nou”, a mai adăugat ministrul Grindeanu.

Legat de raportul Curții de Conturi privind activitatea Portului Constanța care a fost unul prin care a reieșit faptul că a avut un management defectuos, Grindeanu a spus că este vorba de perioada 2016-2022 

„A fost un minus al APC, eu nu pot decât să urmăresc și să văd dacă merge să iau decizii. Le-am luat. Au fost și lucruri bune în administrația trecută.Trebuie să trecem la noua dimensiune, de dezvoltare”

Citește și
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor „Portul Constanța reprezintă cea mai eficientă cale de transport”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii