Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT ANAT și OMD județul Constanța organizează un workshop cu privire la dezvoltarea turismului (FOTO)

ro

31 May, 2024 12:09 622 Marime text






Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), în parteneriat cu patronatele din industrie, reunite sub umbrela Organizației de Management al Destinației - (OMD) Județul Constanța, organizează, în perioada 29.05 - 02.06.2024, Mega Infotripul sezonului 2024 pe Riviera Românească, eveniment care își propune să pună în valoare noutățile apărute pe litoral. În același timp, cei peste 300 de agenți de turism și jurnaliști din țară vor vizita hotelurile care s-au bucurat de investiții și modernizări în calitatea serviciilor.
În 2024 se mizează pe o implicare a OMD-urilor locale și a OMD Județul Constanța, parteneriat public privat și rețetă de succes pentru dezvoltarea și punerea în valoare a stațiunilor de la Marea Neagră. 
 
Astăzi, se va prezenta agenda OMD Constanța Mangalia și va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Conferința de presă este susținută de  Enache Bucovală – președinte OMD Județul Constanța, George Măndilă - președinte OMD Mamaia Constanța,  Nicolae Bucovală – prim-vicepreședinte OMD Mamaia Constanța, Sebastian Puznava – Vicepreședinte, Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța,  Laurențiu Oprescu - Șef Serviciu Marketing, Relații Internaționale & Relații publice Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, Aurelian Marin - prim-vicepreședinte ANAT și Adrian Voican - vicepreședinte ANAT.
 
Temele dezbătute astăzi vor fi: inițiative, proiecte și investiții pe litoral care vizează dezvoltarea turismului, experiențe pe litoral, evenimente și activități atractive, promovarea turismului de litoral și punerea în valoare a atracțiilor și a noilor investiții, vouchere de vacanță, incoming, calendarul de evenimente Constanța - Mamaia 2024, noul PUZ al plajelor – zone verzi în stațiunea Mamaia, programul de renovare al stațiunii Mamaia – lucrări pe B-dul Mamaia, PUZ Mamaia și alte subiecte de interes turistic.

UPDATE: Aurelian Marin a luat cuvântul și spune ca evenimentul de astăzi este pentru a veni în sprijinul turismului de pe litoral.

De la Ministerul Turismului a venit un reprezentant, Ioana Fodor, care spune că colaborarea cu reprezentanții ANAT este una strânsă și îi felicită pentru ceea ce se întâmplă întrucât  se susține promovarea României și a turismului românesc.

„Turismul pe litoralul românesc este pentru familii și sunt sute de hoteluri deschise cu family room.Avem hoteluri deschise cu SPA”, spune Adrian Voican

„Mașinile electrice reprezintă un trend care crește. 24 de hoteluri au facilități pentru mașinile electrice, 26 de unități au barbeque.Prețurile încep la 1 iunie cu 37 lei de persoană și pot ajunge până la 350 de lei pe noapte cu toate facilitățile la hotel de 5 stele”, mai precizează Voican.

Enache Bucovala ia cuvântul.

„Mulțumesc presei prezente aici, sperăm să facem lucruri bune. OMD județean e la început, la primul eveniment. Este prima oară când ne așezăm toți la masă.Arătam deschidere pe zona costieră care este pregătită pentru oaspeți”.

Ia cuvântul Sebastian Puznava.

„Bună ziua! Mă bucur să fiu prezent aici ca vicepreședinte OMD Mamaia Constanța, vreau să vă aduc la cunoștință că stațiunea se dezvoltă, chiar dacă uneori se crede că nu. Urmează să se deschidă trei hoteluri de patru stele, unul fiind dintr-un lanț Grand Plaza.În momentul de față presimt că putem face ceva pentru extinderea sezonului.”

George Măndilă, președinte OMD Mamaia Constanța, ia cuvântul.

George Măndilă


„Intenționăm în colaborare cu OMD județean și ANAT ca în fiecare an acest infotrip să devină din ce în ce mai mare și să devină o tradiție pe litoralul românesc, așteptăm și celelalte stațiuni turistice să ni se alăture și să facem de la Vama Veche până la ieșire din litoral. Vrem să vorbim de PUZ Mamaia și al stațiunii și bulevardul Mamaia.Plaja are o lățime generoasă și o să fie o premieră mondială să avem un parc cu tot felul de dotări. Va fi un landmark. O să se desfășoară lucrările conform legii.Investiția pe plajă va fi a ministerului Mediului prin ABADL. PUZ-ul e achiziționat de primăria Constanța și ne propunem ca OMD să reglăm aceste lucruri. Trebuie să ne intereseze și hotelurile mici care nu au capacitate de cazare și trebuie ajutați și ei. Trebuie să discutăm și de obiectivul strategic de 12 luni de ani în Mamaia pe anumite porțiuni.Trebuie construite niște spații pentru un fel de therme.Trebuie să vedem ce interzicem și permitem.OMD va propune lucruri. O faleză pe lac se impune. Ne interesează ce se va întâmpla cu bulevardul Mamaia de la pescărie spre ieșire UAT.S-a ales cam cum s-ar dori această finanțare, de la bugetul local că este mai permisivă.Modernizarea ar trebui făcută pe tronsoane și să înceapă pe 15 octombrie și să fie gata la mijloc de aprilie. OMD trebuie să propună tipul de mobilier urban și modul de iluminare.Este cartea de vizită a stațiunii.”


Citește și
Live Text OMD Mangalia prezintă agenda evenimentelor, în cadrul unui eveniment la Jupiter, județul Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii