Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Constanța Prezentarea programului de guvernare pentru turism a partidului AUR. George Simion, prezent la Olimp (FOTO)

ro

30 Aug, 2024 14:24 299 Marime text


Astăzi, 30 august 2024, ora 14.00, în stațiunea Olimp din județul Constanța, va avea loc prezentarea programului de guvernare pentru turism a partidului AUR.

Evenimentul se va desfășura cu prezența președintelui George Simion și a viitorului guvern propus.

Marius Dorin Lulea - vicepreședinte partid, Cristina Dumitrescu, Camera Deputaților AUR, Mohammad Murad și George Simion sunt prezenți la prezidiu.

UPDATE: 

Cristina Dumitrescu prezintă.

„Pentru că avem mare, munte, câmpii, dealuri și Delta, puține țări se pot mândri cu atâtea forme de relief. Putem avea turismul estival cu un mic între litoral și Delta Dunării, balnear, muntean, rural. AUR își propune să dezvolte și turismul istoric prin finanțarea masivă a cercetărilor arheologice și istorice. Dorim să implementăm programul ora istorică în clasele 1-12 pentru excursii și înțelegere a țării”.


UPDATE 2:

Ia cuvântul Marius Lulea.

„România are un venit din turism foarte mic. România ei declară caă vin 14 milioane de turiști străini. Turist nu înseamnă să vii să stai o zi sau două. Trebuie să ai un plan organizat pentru turiști. Marea problemă este ca obținem venituri de doar 2.5 milioane euro din turismul internațional. Românii pleacă oriunde în altă parte și pierdem sume mari de bani. Avem satul Românesc, Marea Neagră și Munții Carpați. Nu avem un plan să integreze toată această avuție. Fără un plan nu vom putea reuși să creștem. Printr-un plan bine pus la punct putem dubla cifrele și să ajungem la 7-8 milioane euro. Dublarea reprezintă un element necesar. Spania ajunge undeva la 100 milioane euro pe an. Nu avem infrastructura, ca să vii de la Timișoara la Constanța faci o zi și așa preferi să iei avionul. Românii din Suceava se urcă în avion și preferă să fie la Valencia în câteva ore. Urbanismul marilor orașe. Avem o moștenire comunistă care nu ne ajută foarte mult. Românii se duc în Spania se duc cu un motiv. În stațiuni s-a construit haotic. Nu avem centre de divertisment. Nu există nimic grandios în România pentru a aduce turiști de pe piața internațională. Nu avem hoteluri, pe Booking nu vei găsi loc să te cazezi. Sunt puține hoteluri în orașele mari unde nu au fost investiții. Pe piața internațională se iau dobânzi cu unul doi la sută”.

Lulea mai spune ca voucherele de vacanță reprezintă o altă problemă. „Este foarte bine ca sunt acordate, însă nu trebuie acordate în perioadele în care românii merg la plajă în România, și ar trebui distribuite pe tot parcursul anului în toată România”.





UPDATE 3:

George Simion ia cuvântul.

„Îl felicit pe domnul Muhammad Murad că a scos acest complex Belvedere-Amfiteatru-Panoramic care era lăsat de izbeliște și reprezenta imaginea dezolantă a turismului. Am lăsat un întreg patrimoniu pradă mucegaiului. Avem două milioane de turiști străini, pe când românii au plecat 3,5 milioane pentru turism, de unde un milion în Turcia. De ce avem doar două milioane de români și venituri așa mici? Sunt antreprenorii români mai puțini buni decât cei străini? Dacă sunt lăsați să își desfășoare activitatea, vor face performanță. România trebuie să fie țara turismului. România are 60% din apele minerale ale Europei, are o treime din apele termale, România este Grădina Maicii Domnului. Ce este de făcut? Enunțam prin planul Simion. Avem măsuri specifice: stimulăm OMD-urile, oferim prime de incoming în cuantum de 10 euro per turist dacă acel turist stă minim trei nopți cazat într-o unitate hotelieră, revenirea la cota de TVA de 5% pentru turism, revenirea la impozitul specific turismului, tichete de vacanță”.

Pincipalele produse turistice ce pot fi oferite sunt: turismul estival, montan, balnear, rural, city break,  turismul în Delta Dunării, conform planului de guvernare.

„Autostrada A2 trebuie legată de sudul litoralului. Toate lucrările de infrastructură rutieră trebuiesc finalizate. Trebuie să găsim și alte căi să ajungem la destinație. Aeroportul Tuzla trebuie dezvoltat dacă ne referim doar la această parte a litoralului. Mai trebuie să avem o conectare maritima la toate stațiunile de pe litoral”, mai spune Simion


Simion mai cere reducerea la un control pe an pentru operatorii economici.

„Domeniul antreprenoriatului nu mai este asumat de nimeni. Nimeni nu mai încurajează și nu mai vine cu politici favorabile mediului privat. De când a murit PNL strivit de greutatea PSD-ului, zona aceasta antreprenorială a rămas fără reprezentare politică. Cei care nu îl consideră pe domnul Murad român cum îl consider eu și colegii mei, o să îi anunț astăzi că nu ii dau niciun biroul domnului Murad pentru frâiele turismului. Biroul lui va fi în fiecare stațiune turistică alături de proprietarii de hoteluri pentru a găsi cele mai bune soluții. Na ca l-am pedepsit! Avem nevoie să ieșim din birouri. Politicile în zona turismului și în orice domeniu din țară până la agricultura și minerit se fac în niște birouri murdare și învechite. Că suntem noi la guvernare sau nu mesajul meu este „ieșiți din birouri”!”.


Simion a precizat că reprezentanții AUR sunt tot weekendul la Constanța, alături de viitorii miniștri din guvernarea AUR.



UPDATE 4:

Dragoș Răducan este prezent aici, cu o carieră de trei decenii în turism și președinte FPTR.

„Problemele pe care le avem ca patronate: patronatele românești nu mai există, nu se mai văd. Legislația făcută a fost concepută să fie desființate organizațiile patronale autohtone. A fost favorizată o confederație patronală pentru interesele firmelor străine. Patronatele românești trebuie să fie reprezentate”.

El vorbește totodată de exploatarea plajelor - „S-au făcut caiete de sarcini unde sunt favorizate diverse firme intermediare. Se ajunge la un paradox, când e în derulare Programul Litoralul pentru Toți, o noapte de cazare în hotel să fie mai ieftină decât un șezlong. Problema cu forța de muncă. Noi am putea fi privilegiați. Chiar dacă la noi pleacă românii pentru salarii mai mari, mulți care s-au întors au spus că le rămân mai mulți bani aici decât în străinătate. Noi aducem și angajați din Asia. Solicităm reducerea sau eliminarea impozitelor sezonieri elevi și studenți”. 




UPDATE 5:

Urmează la prezidiu Theo Puflene, de la Puflene Resort Delta Dunării.

El spune că sunt puțini turiști în Delta.

„Avem nevoie de sprijinul statului și implicarea tuturor organelor”.




UPDATE 5:

Mohammad Murad ia cuvântul.

„Vă mulțumesc că ați ales un arab care recunoaște și trăiește românește. Ne trebuie un președinte care să nu spună Nu sir pe linie. Știu că aveți curajul să spuneți nu, domnule președinte a Simion. Este un tânăr atipic, o fecioară ca și mine. El face acum o radiografie a turismului românesc. El spune că e anormal să existe curse din Cluj spre Antalia, dar nicio cursă din Cluj către Constanța”. 




Pe lângă zona confeinței, este o barcă cu afiș cu George Simion. Afișul e cadoul lui Murad pentru Simion.



Citește și:
Componența Consiliului Local al comunei Poarta Albă județul Constanța, conform alegerilor locale din 9 iunie 2024 (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii