Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 11 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Text Întâlnirea FPIOR la Vama Veche, județul Constanța. „Vama este fata veselă și frumoasă, dar dată afară din casă de autorități”

ro

11 Sep, 2024 11:49 237 Marime text



Sursa foto. Ziua de Constanța



 
  • Întâlnirea Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) are loc miercuri, 11 septembrie, ora 11.30  la Vama Veche, județul Constanța.

Președinții celor 29 Patronate HORECA membre în FPIOR (reprezentând 28 de județe) se vor reuni între 10-12 septembrie în Vama Veche, în organizarea RESTO Constanța, VicePreședinte al Federației.

În deschiderea lucrărilor  vor fi oaspeți primarul Daniel Georgescu, Sterică Fudulea - Secretar General al Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR),  Paul Anghel - Director General ANPC, Horia Constantinescu și reprezentanți ai unor tur-operatori.

La întâlnire se dezbate evoluția și provocările industriei HORECA din România, despre cererile pe care le vor trimite curând pe masa Guvernului - pentru măsuri de susținere a industriei și pentru predictibilitate și un mediu concurențial corect în lupta împotriva operatorilor neautorizați și necertificați.

UPDATE:

Corina Martin declară „Așa cum v-am obișnuit, de puțini ani de când ne-am constituit ca federație, la fiecare două luni ne întâlnim în diverse locații. Dacă anul trecut ne-ați văzut la Mamaia, anul acesta am propus colegilor Vama Veche.
Iată-ne astăzi aici cu colegii din toată țara cu colegii de pe litoral, până la Oradea, Cluj, Botoșani, Iași, Timișoara
Important este ca astăzi ne-am reunit să vorbim de problemele noastre

Suntem cea mai mare federație din industria ospitalității. Avem 29 de patronate membre.Nu erau reuniți operatorii din Horeca și coagulăm noi patronate. Nu este o misiune ușoară și ceea ce facem noi devine tot mai convingător pentru antreprenorii din Horeca
Vreau să îi mulțumesc primarului Daniel Georgescu că este un bun colaborator. Astăzi îi mulțumesc ca a ales să facem deschiderea acestui eveniment împreună și ne-a vorbit despre problemele pe care le întâmpină.Îi mulțumesc lui Stelică Fudulea că ne sprijină.

Pe colegii mei reuniți îi cunoașteți, președintele federației Cosmin Cosma și de pe litoral - George Lică, Daniel Hrișcă  și Alexandru Bălan”

Daniel Georgescu ia cuvântul:

„Te felicit și vă felicit că sunteți prezenți într-un număr atât de mare. Mă bucur că ai atras atenția presei locale și naționale. Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Vama  este fata veselă și frumoasă, dar dată afară de autorități din casă. Vă felicit pentru acțiune și că ne-ați ales ca gazdă. Vreau să vă invit la 2 Mai, am exploatat oameni din această sferă, am convocat o întâlnire a agenților locali, la Căminul Cultural din 2 Mai la ora 10, pentru a se înscrie în Resto Constanța și să înființăm OMD local.

Pornisem cu ideea din 2016 să înființăm o asociație locală a operatorilor locali. Este o oportunitate unică pentru asta. Sper ca mâine să reușim. I-am invitat și pe participanții de astăzi pentru a le prezenta experiențele lor.

Sterică Fudulea a transmis, la rândul său:

Sterică Fudulea, Sursa foto. Ziua de Constanța


„Mă bucur să fiu acasă în Dobrogea și apreciez faptul că aici la Vama Veche colaborarea dintre colegi și autorități este una care funcționează și va da rezultate bune pe viitor. Vreau să vă spun ca colegii mei din țară acolo unde funcționează au o colaborare foarte bună cu autoritățile locale, dacă asta vor și autoritățile locale

Ce este important este ca evenimentele locale private au adus surplus de valoare zonei în care au fost organizate. Am să aduc aminte un eveniment de la Sulina în luna mai, și am ajuns să avem turiști. Genul acesta de promovare aduce plus valoare. Vreau să vă spun că colegii mei din țară, acolo unde funcționează au o colaborare foarte bună cu autoritățile locale, dacă asta vor și autoritățile locale.

Ce este important este ca evenimentele locale private au adus surplus de valoare zonei în care au fost organizate. Am să aduc aminte un eveniment de la Sulina în luna mai, și am ajuns să avem turiști Genul acesta de promovare aduce plus valoare.”.


Corina Martin, Sursa foto: Ziua de Constanța



Corina Martin - „Avem doi membri  RESTO din Vama Veche - Mugur Cristea, cu vilele din Vama, și a intrat ieri în RESTO, Adi Voican, Bibi Touring, doi membri deja, însă pot să spun că motivul pentru care am chemat la Vama oamenii este pentru a stimula aici coagularea unui patronat de sine stătător. A doua veste este că membrii CD RESTO au votat cu RESTO Constanța și sper eu ca intreaga federație vom promova o campanie împotriva turismului la negru. Vom crea un grup de lucru cu reprezentanții statului și dacă ei nu au fost în stare să administreze acest fenomen, le dăm de lucru, la noi în RESTO deja inventariază de pe rețelele de socializare”

Președintele federației spune că a crescut de la 2000 de angajati reprezentanți la 20.000 de angajați, fiind vorba de 29 de patronate din 24 de județe.

Primarul Georgescu spune că ar trebui să ne gândim și la localnici care au nevoie și ei de plajă. El propune să se dea în administrarea UAT-urilor pentru a organiza plajă publică. „Că vin ei cu un scăunel, o umbreluță, să nu uităm de dreptul localnicului de a merge la plajă”, spune acesta.




Citește și
OMD Mamaia „Il Gran Finale” la Mamma Mia Showtime - Ultimele valuri de distracție din sezonul de la Mamaia!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii