Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT+VIDEO Ministrul Mediului, Mircea Fechet, prezent în județul Constanța într-o vizită de lucru (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

05 Sep, 2024 10:12 279 Marime text

 
  • Astăzi, 5 septembrie 2024, ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, desfășoară o vizită de lucru în județul Constanța.
     
Astăzi, 5 septembrie 2024, ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, desfășoară o vizită de lucru în județul Constanța.

Programul vizitei cuprinde:
  • 10:00  -11:30 localitatea Amzacea, afectată recent de inundații. Punctul de întâlnire este în fața primăriei din localitate.
  • 12:00 - 13:45 Întâlnire cu hotelierii și operatorii de plajă (Hotel Doina din Neptun).
  • 13:45 - 14:14 Declarații de presă (Hotel Doina din Neptun). 

În acest moment, în Amzacea sunt prezenți Silviu Coșa - prefectul județului Constanța, Bogdan Huțucă, lider PNL Constanța și Aurel Presura, director RAJA. La primăria Amzacea a ajuns și ministrul acum.

UPDATE:

„S-a dispus alocarea unor bunuri pentru sinistrați. Au sosit și containerele pentru cazare. Bineînțeles când am avut inundații similare, împreună cu autoritățile locale, oamenii au fost sprijiniți. Din păcate discutăm despre aceste probleme când se întâmplă o tragedie. La Amzacea, colectarea de apă este subdimensonată” - Ministrul Fechet


UPDATE 2:

Ministrul a ajuns în casa altei familii lovite de viitură.

Aici e o familie cu o fetiță mică.

Mama spune că a fost luat copilul în pătură și a fugit afară când a venit viitura.

Casa era în construcție aproape de finalizare.

Căruțul unde stă copilul e primit de la o familie.

Mama - „Singurul lucru care ne-a dat putere este copilul. Ne-am speriat. Urlau animalele și oamenii. Ca în filmele de groază. Nu știam ce să facem. Norocul nostru a fost că la ora 10 ne-am lăsat singuri siguranțele jos că erau probleme cu lumina. Altfel luam foc. Am urcat de frică sus la mansardă. Norocul nostru că am avut mansarda că altfel nu știu dacă scăpăm cu viață”.


Zona din casa neatinsa de furia ploilor și inundațiilor.



UPDATE 3:

Cei prezenți s-au întâlnit cu un om care a salvat mulți oameni.

Întrebat dacă mai are animale, a răspuns sec că nu mai are. Pentru ajutorul oferit oamenilor, Fechet a dat mâna cu el și l-a felicitat.



Acum se merge spre cea mai afectată zonă, mirosul din zonă fiind insuportabil.

UPDATE 4:

Iată concluziile ministrului în urma vizitei din Amzacea:

„Scopul principal a fost acela a-i asigura pe oameni că nu sunt singuri și că vor primi sprijin din partea Guvernului României, din partea autorităților locale, pentru că la iarnă , cel târziu, sperăm ca lumea să doarmă în propria casă. Acesta este motivul principal pentru care am venit. În al doilea rând, mă bucur că mi-au spus colegii că deja lucrează utilajele de la Administrația Bazinală Dobrogea - Litoral, de la Apele Române, în sensul în care ajută autoritatea locală să decolmateze acel curs de apă”, declară acesta.


Restul declarației se poate asculta în video-ul de mai jos:









Citește și:
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet vine la Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii