Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:10 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Mohammad Murad despre concesionarea Penitenciarului Doftana și problemele cu care se confruntă investitorii de pe litoralul românesc (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

08 Jun, 2022 10:08 1985 Marime text
Mohammad Murad
Mohammad Murad, Președinte Phoenicia Hotels și Președinte de Onoare al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, organizează miercuri, 8 iunie, o conferință de presă, în cadrul căreia vor fi abordate două subiecte:
-              concesionarea Penitenciarului Doftana
-              problemele cu care investitorii de pe litoralul românesc se confruntă în acest sezon
 
Conferința de presă va avea loc în cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord, hotel Phoenicia Luxury – Royal.
 
La începutul lunii, s-a încheiat licitația organizată de Consiliul Local al Comunei Telega, Muzeul Doftana fiind concensionat pentru 49 de ani de SC Phoenicia Express SRL București, societate deținută de omul de afaceri libanez Mohammad Murad.
 
Fosta închisoare Doftana, transformată în muzeu este un monument istoric de clasa A, care se află în proprietatea Consiliului Local Telega.
 
Potrivit LicitațiaPublică.ro, Muzeul Doftana, monument istoric este compus din:
 
- constructia C1, Muzeul Doftana, cu suprafata construita de 3.911 mp;
- constructia C2, birouri administrative, cu suprafata construita de 176 mp;
- constructia C3, magazie, cu suprafata construita de27 mp;

- constructia C4, wc, cu suprafata construita de 10 mp;
- constructia C5, magazie, cu suprafata construita de20 mp;
- constructia C6, wc, cu suprafata construita de 31 mp;
- constructia C7, wc, cu suprafata construita de 80 mp;
- constructia C8, cabina portar, cu suprafata construita de 13 mp.
"Am văzut in ultimele zile foarte multe comentarii pozitive si negative legate de investiția din zona Prahovei. Am exprimat dorința de a face o investiție amplă acolo. Acest lucru îl fac de ani de zile cu obiectivele în paragină, cu simbolurile din istoria României. Nu știam multe despre închisoarea Doftana. Am citit despre si m-am informat“ - a precizat Mohammad Murad

„Zona are foarte multă istorie. Nu există o afacere durabilă dacă nu are în spate istorie. Voi investi o sumă importantă de bani așa cum am făcut și la Olimp. Întrebat de ce, am auzit și am citit că în 2024 vom avea un nou președinte care va fi așa rudă si care va semăna cu Vlad Țepeș. (...) Vom face cea mai mare sala de conferințe de presă bio, cu produse bio. Vor fi 1000 de locuri de cazare. Zona este atractivă pentru oameni, este aproape de București, la o oră distanță. Suntem gata pregătiți să investim. Prima faza se va ridica la 25 milioane de euro, urmând sa fie extinsă cu cât va fi nevoie“ - a declarat Mohammad Murad. 

"Din păcate, autoritățile locale nu prea sunt și când sunt, prea puțini sunt interesați de investiții private. Ne plimbă ani de zile și ce interese exista in spate, cred ca cu toții stiu ce este" - a mai aăugat Murad. 

"Al doilea subiect la care fac referire este forța de muncă. De cinci luni de zile vorbesc la minister despre lipsa forței de muncă. Este un lucru care nu se poate admite ca sa dureze 6 luni de zile pentru a aduce forță de muncă. Nu avem cu cine sa facem treabă. Dosarele stau. Ministerul declara ca nu are personal. Studiez sa vad daca pot sa dau in judecată. În fiecare lună Romania pierde 50 milioane de euro ca nu aduce forță de muncă“ - a mai menționat Mohammad Murad.

„E problemă foarte gravă. O să ma întrebați de români. Nu mai sunt oameni suficienti pentru mediul privat. Numai in acest an, institutul de statistică a aratat ca pleacă românii din Romania. Intrebati clasa politică de ce pleacă românii. Până acum poate un pensionar aloca 20 la sută din pensie pentru întreținere. Acum alocă 50%. Cu ce cumparai acum un an de zile cu 100 lei, acum iti trebuie 200 lei. Am intrat in politică. E greu. Am venit cu o idee nouă. Nu mi se pare și nu e admis la muncă să se consume alcool. Nu se mai admite consumul de alcool în sediul de partid. Soarta României se decide la șprițuri. 

„Sunt mii de persoane în Romania care produc si nu au unde sa vanda marfa. Sunt șantajați sa vândă la unul si la altul pe preturi de nimic. Adaosul este de 300 la suta in multe produse. Multinaționalele să aibă si ele bun simt. O persoană nu poate trăi decent pe o pensie de 300 de euro, față de un pensionar in Franța“ 

„Un alt subiect, construcțiile din stațiunea turistica. Ați făcut din Mamaia un cartier din oraș. Ați distrus Năvodariul. Nu e niciun parc în toată zona turistică Năvodari. Este o mafie imobiliară și cunosc foarte bine cine este în spatele ei. Nu e doar mediul de afaceri. E o instituție care trebuie sa fie exemplu pentru noi toți. Nu o sa va spun ce instituție e. Nu vreau sa creez multe subiecte. Cine șantajează primarii? Nu mă refer la SRI. Au fost cazuri concrete unde au șantajat pe alții. Construcția în stațiune turistica trebuie sa se pună capăt. Unde suntem noi, astăzi e unul dintre cele mai mari complexe din Mamaia. Avem și bloc. Am construit și in Năvodari si am cel mai aerisit complex. Am vazut ce e in Năvodari si am plecat în sud. Daca nu avem o lege, poate o facem. O sa devină acele statiuni niste cartiere de blocuri, cu evaziune fiscală si piața la negru“ - a menționat Mohammad Murad.

"De ce ești blocat sa faci ceva bun?", a întrebat retoric Murad cand a venit vorba de investiții pentru îmbunătățirea vieții în Mamaia. 

Întrebat de cotidianul ZIUA de Constanța despre o eventuală candidatură la urmatoarele alegeri, Murad a ezitat un răspuns clar. "Pentru a gestiona zona de utilitate publică trebuie să ai experiența in mediul privat"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii