LIVE-TEXT Ședință a Colegiului Prefectural Constanța. Patru instituții prezintă bilanțurile activității pentru anul 2022 (GALERIE FOTO+VIDEO)
LIVE-TEXT: Ședință a Colegiului Prefectural Constanța. Patru instituții prezintă bilanțurile activitățiiÎn cadrul ședinței DSP Constanța, ISJ Constanța, APM Constanța și Garda de Mediu Constanța vor prezenta bilanțurile activității pentru anul 2022.
Ședința se desfășoară în format hibrid.
Alături de prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, participă și subprefectul Șenol Ali.
"Astăzi este ședința Colegiului Prefectural. În luna februarie încercăm să trecem prin bilanț, urmând să ne axăm pe viitoarele proiecte. Ordinea de zi de astazi prevede cinci puncte" a spus prefectul Silviu Coșa.
Primele raportări vor fi făcute de Latif Celzin - APM Constanta, Steluta Popescu - Garda de Mediu, Cristina Schipor (DSP) Loredana Manolache (ISJ)
"Activitatea s-a desfășurat cu 48 de persoane. Cheltuielile efectuate au fost încadrate în cele bugetate. Executia bugetara a fost una buna de 99,96. S-au incasat venituri 1.7 milioane lei. De asemenea, sunt în implementare 13 proiecte de PNRR. 119 petiții rezolvate, 100 cereri pe 544/2001. A fost creat contul Facebook care este zilnic updatat. 272 de formulare pentru transportul deșeurilor periculoase pe raza județului. În 2022 nu s-au inregistrat poluări accidentale pe raza județului Constanța. A devenit funcțională o nouă stație de monitorizare a calității aerului, la Mangalia. 4460 de analize au fost efectuate în anul 2022, la solicitarea agentilor economici și a Gărzii de Mediu. 7 dosare sunt în instanță ce vizează avize“ - a precizat Latif Celzin - APM Constanța.
Steluța Popescu, șeful Gărzii de Mediu Constanța a precizta că în 2022 au fost efectuate 1400 de controale ale Gărzii de Mediu și au fost aplicate 278 amenzi în valoare de 7,1 milioane lei.
„21 de suspendări de activitate, 6 desființări de lucrări, o autoutilitară confiscată și 11 sesizări au fost inaintate catre organele specialitate. Față de anul anterior, activitatea a crescut și s-a îmbunătățit considerabil“ - a mai precizat Steluța Popescu.
În continuare a luat cuvântul Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.
Cristina Schipor a prezentat și tabele și statistici cu infecțiile din județul Constanta.„DSP Constanța funcționează cu 177 de posturi. În cadrul direcției au fost eliberate 370 de dispoziții. 427 de candidaturi au fost depuse la Rezidențiat în noiembrie 2022. Pe rolul instantei au fost 23 de dosare, fiind în procedură încă. Au fost aplicate 9329 de amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor. Compartimentul de audit a organizat 6 acțiuni cu rezultat în 52 de recomandări. Au fost 402 petiții înregistrate, dintre care 331 în format electronic. Au fost toate soluționate. La compartimentul de avize și autorizații au fost înregistrate 127 de dosare, dintre care CMI - 37 de dosare și 87 de SRL-uri cât și trei activități conexe. “ - a precizat Cristina Schipor.
În tabelul din fotografie este evidențiat faptul ca bătrânii de peste 65 de ani, fiind vaccinați antigripal, au fost cei mai puțin afectați de infecțiile acute ale cailor respiratorii superioare, cât și inferioare.
Schipor a mai spus ca există în continuare a campanie de donare de sânge, proiect amplu ce va avea finalitate pe 24 februarie. Între timp pe site-ul DSP Constanta este afisat programul donării de sange pe toate centrele.
De asemenea, directorul DSP Constanța a mai menționat că în anul 2022 au fost aplicate în urma contraoelor amenză în valoare de 1,5 milioane de lei.
A luat cuvântul inspectorul școlar general adjunct, prof. Loredana Manolache.„În 2022 au fost aprobate trei dosare de tratament in strainatate, fiind vorba de transplant, in general. Ministerul Sănătății finanțeaza si vizitele de evaluare ale celor care au avut transplant in anii anterior, fiind sapte la momentul acesta. De asemenea, Comisia de malpraxis a avut 7 decizii, anul trecut fiind două sesizari noi. Una dintre acestea nu a intocmit prevederile, iar una este inca in lucru“ - a mai adăugat Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.
“Anul 2022 a insemnat o activitate bogata, cu multe reusite. ISJ Constanța are șapte ținte strategice pentru a îmbunățați calitatea nivelului de educație ale tinerilor. Peste 29 milioane de lei este valoarea proiectelor pentru 43 de școli finantate prin PNRR” - a precizat inspectorul școlar general adjunct, prof. Loredana Manolache.
Alături de inspectorul școlar general adjunct, prof. Loredana Manolache, din partea ISJ Constanța se află la ședința Colegiului Prefectural și Inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale, prof. Lucreția-Claudia Portase.
“Avem atrași pe Erasmus+ aproximativ un milion de euro. Peste 400 de elevi și 120 de profesori au plecat in astfel de mobilități. De asemenea, se continuă proiectul care a adus bani la liceele tehnologice - aproximativ 790.000 euro“ - a precizat inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale, prof. Lucreția-Claudia Portase.
În cadrul Colegiului Prefectural, în sesiunea de întrebări, conducerea ABADL a fost întrebată care este situația avizării de la Ministerul Culturii privind plaja de la Eforie cu înnisiparea.
“Suntem încă în discuție, în schimburi de corespondență și cu antreprenorul care trebuie să depună documente. Nu vă pot spune o perioadă exactă. Execuția lucrărilor este la 80%” a spus reprezentantul ABADL.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!