LIVE TEXT. Știri Constanța Discuții despre implementarea AI-ului în turism, la inițiativa CityINNOhub (GALERIE FOTO+VIDEO)
LIVE TEXT. Știri Constanța: Discuții despre implementarea AI-ului în turism, la inițiativa CityINNOhub (GALERIEPotrivit organizatorilor, la eveniment vor participa reprezentanți ai IMM-urilor din turism, organizațiilor publice locale (APL-uri), experți în tehnologie, dezvoltatori de soluții digitale și antreprenori interesați de transformarea digitală în sectoarele turismului și orașelor inteligente.
Prezentările vizează teme precum: transformarea digitală a rezervărilor, utilizarea chatbot-urilor AI generative pentru a revoluționa interacțiunea cu turiștii și strategiile de marketing turistic adaptate noilor tendințe tehnologice, provocările și oportunitățile oferite de fondurile regionale și naționale pentru digitalizarea în turism, perspectiva autorităților responsabile de reglementarea și sprijinirea procesului de digitalizare prin AI.
UPDATE: ora 9.45
În deschidere ia cuvântul Alexandru BOBE, Universitatea Ovidius - CITYINNOHUB, consultant imparțial în transformarea digitală a IMM-urilor și APL-urilor.
În continuare rulează un film cu mesajul Mihaelei Lafont, absentă de la acest eveniment. Mihaela LAFONT este reprezentant al Comisiei Europene - Rețeaua EDIH-urilor din Europa în sprijinul transformării digitale și utilizarea AI.„Astăzi o sa vedeți niște oameni care au făcut lucruri înainte de a vorbi. Trăim intr-un mediu online unde se întâmplă multe catastrofe și unde mulți își dau cu părerea fără a face nimic. În acest CityINNOhub suntem 68 de experți. În 2017 a fost demarat proiectul și din 2023 ne-am pus în mișcare. Noi avem 8 luni de muncă. Atât. Am venit cu niște soluții care tratează niște necesități“ - a precizat Alexandru BOBE, Universitatea Ovidius - CITYINNOHUB, consultant imparțial în transformarea digitală a IMM-urilor și APL-urilor.
Și Andrei Niculae, vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României are un mesaj de transmis.„Primii pași în implementarea AI-ului în România deja există. CityINNOhub se concentrează asupra turismului, transporturilor navale, construcțiilor etc. Credem că soluțiile CityINNOhub pot fi aplicate și în alte domenii. Uniunea Europeană susține puternic dezvoltarea inteligenței artificiale și reglementarea acestuia.
Credem că soluțiile CityINNOhub pot fi aplicate și în alte domenii. Uniunea Europeană susține puternic dezvoltarea inteligenței artificiale și reglementarea acestuia“ - a transmis Mihaela LAFONT, Comisia Europeana - Rețeaua EDIH-urilor din Europa în sprijinul transformării digitale și utilizarea AI.
Ancuța POPA, M.I.P.E - Perspective și oportunități de finanțare prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare este invitată să ia cuvântul.Când vine vorba de turism, acesta poate beneficia de tehnologie. Avem oameni minunați, experți în HoReCa, dar cred ca ne lipsește viteza de adaptare la zilele noastre“ - a menționat Andrei NICULAE, A.D.R. - Proiectele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) pentru implementarea AI în IMM-uri și instituții
În continuare ia cuvântul Ana-Maria BUȘONIU, O.I.P.S.I.-A.D.R., N.C.C. RO - Actul European privind Reziliența Cibernetică.Cred că fiecare român când aude de Constanța, de Mamaia, se gândește la vacanță. Astăzi ne aflam într-un moment de tranziție unde trebuie să adaptăm practicile clasice la realitățile virtuale. Soluțiile bazate pe implementarea AI-ului vor crea un turism sustenabil. În prima parte a anului 2025 pregătim lansarea următoarelor acțiuni, precum apelul pentru lansarea noilor tehnologii. Recomandarea mea este sa urmăriți site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene“ - a precizat Ancuța POPA, M.I.P.E - Perspective și oportunități de finanțare prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare
Alexandru BOBE, Universitatea Ovidius - CITYINNOHUB, consultant imparțial în transformarea digitală a IMM-urilor și APL-urilor a anunțat că în zilele următoare se va organiza un eveniment despre securitatea cibernetică.„Voi vorbi mai mult de Centrul de Coordonare de Cybersecurity. Adoptăm inteligența artificială, dar ea trebuie implementată în mod sigur. Fac un apel la cei care se ocupă de securitatea cibernetica să share-uim oportunități de finanțare“ - a menționat Ana-Maria BUȘONIU.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Inteligența artificială în turism, subiectul manifestării organizate CiTyINNOHub la Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!