Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Știri Constanța Silviu Coșa și Adriana Arghirescu, prezenți la lansarea proiectului „Plusul necesar. Învățarea pe tot parcursul vieții” (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

23 Sep, 2024 13:14 845 Marime text
Astăzi, 23 septembrie 2024, la Hotel Continental Forum Constanța, este organizată conferința de lansare a proiectului „Plusul necesar. Învățarea pe tot parcursul vieții”, începând de la ora 13:15. 

La eveniment vor fi prezenți Silviu Coșa, prefectul județului Constanța și prima propunere a PNL Constanța pentru Senat și Adriana Arghirescu, candidată pentru Camera Deputaților, aflată pe locul 4 în lista filialei Partidului Național Liberal. 

Detalii despre proiect

Organizatorul „Plusul necear. Învățarea pe tot parcursul vieții” este Work Consultin SRL, în parteneriat cu DMA Expert Consult SRL. 

Proiectul este finanțat prin Fondul Social European Plus în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027.

Proiectul „Plusul necesar. Învățarea pe tot parcursul vieții” are ca obiectiv principal sprijinirea angajaților din regiunea Sud-Est în dezvoltarea competențelor și recalificarea acestora pentru a face față cerințelor pieței muncii în continuă schimbare. Acesta oferă sesiuni de formare profesională, consiliere personalizată și campanii de conștientizare privind importanța învățării continue.

Agenda evenimentului va include:
• Prezentarea obiectivelor și activităților proiectului.
• Luări de cuvânt din partea reprezentanților Work Consulting SRL și a invitaților prezenți.
• Sesiune de întrebări și răspunsuri deschisă presei.
• Networking și oportunități de interviu cu echipa de proiect.
Proiectul se desfășoară în perioada 1 septembrie 2024 – 31 decembrie 2026.

UPDATE: 

Gabriela Drăghici-Tomescu deschide evenimentul și spune ca proiectul este foarte important pentru Dobrogea. 

Managerul proiectului, Adriana Arghirescu prezintă detaliile

„Este un moment important pentru transmiterea și multiplicarea ideii de învățare continuă. Proiectul a fost implementat pentru ca ne confruntăm cu o criză pe piața muncii. Grupul țintă este format din 601 angajați. Proiectul se adresează celor cu vârsta între 18-64 de ani. Proiectul are o valoare de 4,9 milioane de lei“ - a precizat Adriana Arghirescu. 


Silviu Coșa are cuvântul

„Formarea continuă este necesară. Faptul că cineva accesează fonduri pentru a oferi această formare continuă este un lucru îmbucurător. Îi rog pe cei care au ocazia să beneficieze de aceasta să nu piardă ocazia“ - a transmis Silviu Coșa. 


Ruxandra Serescu are cuvântul

„Noi, Camera de Comerț am dorit să ne implicăm în acest proces de învățare continuă. Întotdeauna este necesar să-ți dezvolți abilitățile“ - a adăugat Roxana Serescu. 


Sorin Mihai ia cuvântul

„Învățarea pe tot parcursul vieții e unul dintre dezideratele IȘJ Constanța. De obicei, ne oprim la nivelul universitar în ceea ce privește studiul. Avem nevoie de învățare continuă pentru că piața muncii este într-o continuă schimbare. Vă mulțumim ca sunteți în număr atât de mare, ca exista interes pentru ceea ce înseamnă formarea continuă“ - a adăugat Sorin Mihai

Sorin Ciutureanu ia cuvântul.

„Consider că resursa umană este cel mai valoros capital al Oil Terminal. Faptul că participam la acest proiect are o semnificație importantă pentru noi. Sper ca acest proiect sa fie un început pentru alte proiecte care să fie aplicate  în companii din Constanța și din România. Recalificarea profesională și învățarea continuă este un deziderat al Oil Terminal“ - a transmis Sorin Ciutureanu. 

Ia cuvântul Mihaela Rus, profesor la Universitatea Ovidius.

„Un astfel de proiect este binevenit pentru că ne ajuta să ne dezvoltăm abilitățile pentru a ne adapta la schimbări. Proiectul stimulează inovarea și creativitatea. Dobândim competențe care ne ajută să devenim mai performanți pe piața muncii“ - a menționat Mihaela Rus. 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii